Fotó: MTI

Ungvári Miklós, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának hallgatója ezüstérmes! A cselgáncsozó 66 kg-os súlycsoportban lett a második. A magyar olimpiai csapat 157 sportolóval utazott Londonba. A július 27-től az augusztus 12-ig tartó XXX. nyári olimpián a Semmelweis Egyetem sportolókkal, edzőkkel és sportvezetőkkel képviselteti magát.

Az olimpiai csapat tagjai közül a Semmelweis Egyetem Testnevelési Karának hallgatója többek között Csonka Zsófia sportlövő, aki hatodik legjobb lett az olimpián, míg Verrasztó Evelyn és Mutina Ágnes úszók 9. helyezést értek el. Káté Gyula ökölvívónak nem sikerült a legjobb 16 közé kerülni, Széll Domokos (evezés) az elődöntőig jutott, Mészáros Anett és Madarász Tamás cselgáncsozók is befejezték a versenyzést. Zwickl Dániel és Tóth Krisztina asztaliteniszezők a legjobb 32, illetve 48 között fejezték be a szereplését, a vívók (Imre Géza és Mohamed Aida) a nyolcaddöntőben búcsúztak.

forrás: MTI

A kajak-kenusok (Kovács Katalin, Kammerer Zoltán) még nem kezdték meg a versenyt, ahogy Kasza Róbert és Marosi Ádám öttusázók és Deák Bárdos Mihály birkózó sem. Káté Gyula ökölvívó a nyolcaddöntőbe jutott, ahogy versenyben vannak az atléták (Kazi Tamás, Minczér Albert, Farkas Györgyi), a női-, és a férfi vízilabda válogatott (Bujka Barbara és Steinmetz Ádám), a férfi kézilabda válogatott (Mocsai Tamás és Császár Gábor) és a szörfösök (Gádorfalvi Áron és Detre Diána) is.

A delegáció tagja többek között dr. Tóth Miklós, a SE Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánja, aki Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, Mocsai Lajos docens, a férfi kézilabda válogatott edzője, dr. Lénárt Ágota docens, pszichológus, valamint Kalmár Zsuzsa docens, aki nemzetközi bíróként vesz részt az sporteseményen.

A nyári olimpiának 1908 és 1948 után ismét London ad otthont, ahol 26 sportágban 302 bajnoki címért küzd meg 10 és fél ezer sportoló. Az olimpiai játékok központi helyszíne a kelet-londoni vadonatúj, nyolcvanezres Olimpiai Stadion.

CzR