Tisztelt Betegeink! Kedves Munkatársaink!

Egyetemünkön az 1870-es években meginduló építkezések után az akkor még külterületnek számító Üllői út lett az Orvoskar tengelye, ahol két telepen helyezték el a klinikákat és az igazgatóságot. Azóta a betegellátásban olyan léptékű infrastruktúra-fejlesztés nem történt, mint amilyen a 2012 nyarán induló Korányi Projekt.

Az új épületben központi radiológia, központi laboratórium, az országban egyedülálló 29+18 ágyas általános és traumatológiai intenzív, 100 ágyas ortopédiai, valamint mintegy 120 ágyas traumatológiai klinika szolgálja majd a lakosságot várhatóan 2014 januárjától.

Addig azonban sok-sok kellemetlenséggel, alkalmazkodással és nehézséggel fogunk szembenézni, hiszen a 20 ezer négyzetméteres épület, a klinikákat összekötő folyosó és az Üllői út 78. megújítása alapvetően fogja befolyásolni a Külső Klinikai Tömb mindennapjait. A fizikai betegutakat, a szállítási útvonalakat, a személyzet telepen belüli mozgását, a betegellátást folyamatosan biztosítani kell, vagyis a megszokott kórházi tevékenység mellett kell építkezni.

Az építkezés idején tehát időnként kényelmetlenségre, zajjal, porral is járó munkafolyamatokra kell felkészülnünk. Ezek a kellemetlenségek azonban a betegellátás biztonságát soha, semmilyen körülmények között nem érinthetik. Az építés folyamatait úgy ütemezzük, szervezzük, hogy a klinikák minden egyes osztályának működése zökkenőmentes legyen.

A mindenkor aktuális szervezési helyzetről, a kijelölt útvonalakról, az éppen folyó munkálatokról a Korányi Projekt Lebonyolító Szervezete körlevélben rendszeresen tájékoztatást nyújt, mely leveleket a klinikákon kifüggesztve is elolvashatják az érintettek.

Az építkezés által okozott kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük, a kényelmetlenséget igyekszünk a szakmai ellátás kiemelkedő színvonalának állandóságával kompenzálni.

Köszönettel:

Dr.Jákó Kinga

orvosszakmai igazgató