Sportpolitikus az orvosprofesszorral, alkotmánybíró az labdarúgóval, színész az egyetemi tanárral mérkőzött a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar első páros tenisz csapatversenyén.  A vándorkupát végül a TF csapatát legyőzve a Közéleti személyiségek csapata vihette haza.

A program idén először, hagyományteremtő szándékkal mozgatta meg a politikusokat, közéleti személyiségeket, sportolókat, hogy felhívja a figyelmet a mindennapi mozgás kortól, foglalkozástól független preventív hatására.

Tóth Miklós, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar dékánja, az esemény védnöke elmondta: Köztudott, hogy a sport az egészséges életmód alappillére, azt azonban kevesen tudják, hogy a tenisz még a sportágak közül is az egyik legegészségesebb. Minden korosztály számára ideális, a barátságos verseny huszonnégy résztvevője közül például többen már ingyen utazhatnak a buszon.

A tenisz minden fő izomcsoportot megmozgat, erősíti a csontokat, sőt csökkenti az olyan betegségek kialakulásának esélyét, mint például a csontritkulás, a cukorbetegség, vagy a szív és érrendszeri betegségek. Ráadásul biztonságos, hiszen a teniszpálya borításának és a testi kontaktus hiányának köszönhetően minimális a sérülésveszély. Mindemellett levezeti a napi stresszt, és mivel folyamatos figyelemre és reagálásra késztet, még a döntéshozó és problémamegoldó képességet is javítja – erre pedig ugyanolyan szüksége van a kardvívónak, mint a vezérigazgatónak, a kajak-kenu olimpikonnak, vagy a miniszterelnöki sporttanácsadónak.

A versenyen a sportolók, politikusok, közéleti személyiségek, és a kar tanárai, diákjai három-három páros meccset játszottak, így alakult ki a végső eredmény:

1. helyezett: Közéleti személyiségek: Szabó Bence, Vajtó Lajos (egyben a legeredményesebb páros), Szendrői Miklós, Komlósi Ferenc, Cseke Péter, Sonkodi Balázs

2. helyezett: Tesnevelési és Sporttudományi Kar csapata: Gyulai Gergely, Rácz Levente, Bere Tamás, Hadfi Dániel, Kóczán Ferenc, Benyó Szabolcs

3. helyezett: Sportolók csapata: Horváth Gábor, Trájer Emese, Nagy Antal, Török Ferenc, Berkes István, Wieszt Attila

4. helyezett: Politikusok csapata: Járai Zsigmond, Gosztonyi Jenő, Stumpf István, Harcsár István, Gógl Árpád, Egressi Lajos

Fotók: attekovacs.com