472 hallgató tett sikeres záróvizsgát a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, közülük 84-en Summa Cum Laude, 356-an Cum Laude, 32-en Rite minősítéssel fejezték be tanulmányaikat magyar, angol és német nyelven.

A doktorrá avatási ünnepséget, a Semmelweis Egyetem szenátusának ünnepi ülését dr. Kellermayer Miklós rektorhelyettes nyitotta meg.

A jelöltek avatás iránti kérelmét a hagyományoknak megfelelően egyik társuk terjesztette elő, majd eskütétel után dr. Karádi István, az Általános Orvostudományi Kar dékánja sikeres tanulmányaik elismeréséül orvosdoktorrá avatta a jelölteket.

Dr. Karádi István ünnepi beszédében kiemelte: „Orvossá válni nem csak hosszú tanulási folyamat, de lelki és személyiségfejlődés is. Az orvos számára az egész életen át tartó tanulás természetes folyamat, amelynek motorja az önbecsülés, illetve a mindennapos szakmai kihívások kényszerítő ereje.”

Az elmúlt évtizedek fejlődéséről szólva dr. Karádi István kitért arra: „Az utóbbi harminc-negyven évben az orvosbiológiai ismeretek hatalmas fejlődésen estek át. Mindez az oktatók és a hallgatók számára is magasabb szintű gondolkodásmódot, szintetizáló és integráló képességet igényel. Bár küzdelmes módon, de a hallgatók a Semmelweis Egyetemen olyan biztos alapokon nyugvó tudást szívnak magukba, mely a világ bármely részén megkönnyíti számukra a helytállást.”

Az Általános Orvostudományi Kar Dékánja kiemelte a magabiztos tudás, és a kommunikáció fontosságát az internet világában: „Betegeink széles körű ismeretet szerezhetnek a világhálón, amelyek bővelkednek a kuruzslás tárgykörébe tartozó adatokban. A jól képzett orvos mindennapos kötelezettsége a félrevezető információk helyreigazítása, és a valódi tudományos ismereteken alapuló, laikusok számára is érthető betegfelvilágosítás.”

Dr. Kellermayer Miklós rektorhelyettes az ünnepélyes ülést az újonnan avatott orvosdoktoroknak szóló személyes üzenettel zárta: „Kívánom, hogy Szent Pállal együtt mindannyian elmondhassák: A jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, hitemet megtartottam.”

Az ünnepségen a társkarokat képviselő dékánok és dékánhelyettesek mellett Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke is részt vett.

SzZs