A SE Fogorvostudományi Kar Oktatási Centrum átadásának ötödik évfordulóját ünnepelték május 24-én. Dr. Fejérdy Pál, a kar dékánja megnyitó beszédében a meghatottság mellett arról is beszélt, hogy az elmúlt öt évben megismerték és belakták az épületet, alakítottak az eredeti terveken és új tanszékeket is létrehoztak.

Dr. Szél Ágoston megválasztott rektor felidézte, hogy húsz-harminc évvel ezelőtt az Oktatási Centrum helyén még a Pátriai Nyomda állt, amire szerinte sokan már nem is emlékeznek. Az egyetem méltó ékszere a nyomda helyére került új épület – hangsúlyozta. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben több ehhez hasonló születésnapot is lehet ünnepelni majd, mert rengeteg beruházási terv van a következő időszakra.

Az ünnepségen az Oktatási Centrum igazgatója, a klinikaigazgatók és a tanszékvezetők idézték fel az elmúlt öt évet és mutatták be tevékenységüket.

Dr. Fejérdy Pál Párkányi Raab Péter Hügeia szobrával köszönte meg dr. Gerle János igazgatónak és Gál Péter informatikus, igazgatóhelyettesnek az elmúlt öt év munkáját. Az ünnepség végén a dékán felvágta és szétosztotta a születésnapi tortát.

T-Sz.Sz.