A tavalyi sikeres rendezvényt követően idén ismét a Hajas fodrászszalon mesterfodrászai szállták meg a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikáját. Itt a reumás ízületi panaszokban szenvedő gyermekek gyógyítását segítő Rosszcsont Alapítványt támogatva beteg gyermekek szüleinek segítettek újjászületni és kicsit kikapcsolódni.

A jó hangulatú rendezvényen a mesterfodrászok mellett masszőr és gyógyterápiás szakemberek is foglalkoztak a szülőkkel, akiknek módjuk nyílt saját tapasztalataik megosztására, és hasonló betegségben szenvedő gyermekek szüleinek megismerésére is. „Kevesen gondolnak rá, hogy egy-egy ilyen betegség nem csak az érintett kisgyermeknek, hanem egész családjuknak jelent az egész életre kiható problémacsoportot. Nem csupán a gyermekek gyógyítása, de a szülők erkölcsi támogatása, lelki segítése is kiemelten fontos egy akár évtizedekig elhúzódó betegség esetén” – mondta el a rendezvény kapcsán dr. Constantin Tamás, a Rosszcsont Alapítvány orvos szaktanácsadója, a II. Számú Gyermekgyógyászati Klinika orvosa.

A közvélekedés szerint a gyermekkori reumás ízületi gyulladások ritka kórképnek számítanak, ezzel szemben a leggyakoribb krónikus gyermekkori betegségek közé tartoznak. „Míg korábban az érintett gyermekek jelentős része a hosszan tartó ízületi gyulladás következtében mozgásában súlyosan korlátozott életmódra, nem egy esetben kerekesszékbe kényszerült, ma már a betegség legsúlyosabb formájában szenvedők részére is elérhető a legmodernebb biológiai terápiás kezelés” – mutatott rá dr. Constanin Tamás, aki hangsúlyozta, fontos lenne, hogy a közvélemény minél több információt szerezzen erről a kevéssé közismert, ennek ellenére gyakori és súlyos rendellenességről.

II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika / SzZs