Dr. Baumgartner Edit 1939-2012

Megszállott volt!
Egész munkásságára a precizitás, a betegért való tenni akarás volt a jellemző.
Minden munkáját pontosan végezte, melyek eredményeit egy-egy összefoglaló cikkben, egyetemi jegyzetben, könyvfejezetben összegezte. A klinikai előadásokon, gyakorlatokon szakmája csúcstechnológiájával ismertette meg a hallgatókat, annak ellenére, hogy a klinika röntgen terápiás készüléke egy munkásságával egykorú cézium ágyú volt, melyet úgy tudott kezelni, hogy a betegek ellátása nem szenvedett szükséget. Aztán a készülék kimerült… az orvosnak már nem jutott gyógyító sugár, mert magára sosem gondolt. De munkatársai nem hagyták, megtettek érte mindent, hogy még sokáig tudjon jelen lenni. Dank docens és csapata még sok kellemes évet szerzett valamennyi munkatársának, hogy találkozzunk, hallgassuk, köszöntsük Bumit, hogy szurkoljunk Neki.
Betegsége alatt is rendszeresen látogatta a kongresszusokat, tovább képzéseket, az utolsó pillanatig a szakmával foglalkozott, gondolkodott, így birkózott saját betegségével.
De nem volt ideje legyőzni a gyilkos kórt, pedig mindent megtett érte!
Nekünk, munkatársainak, akik emlékezünk rá csak a példa maradt: a kitartás, az alapos munka és eredményeinek tisztelete.

Dr. Szalai Klára