Gresits Orsolya /EHÖK/ beszámolója

Az Általános Orvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának Sportbizottsága már sok-sok éve rendezi meg a NET futást. Minden évben kétszer, egy őszi és egy tavaszi estén.

A felhívás mindig valahogy hasonlóan szól: „22 emelet, 497 lépcsőfok, 15 milliárd ATP – egy cél: juss fel! A nevezési díj 1 db Sportszelet.”

Idén tavasszal április 18-án került sor a rendezvényre. Szerda délután volt. Már éppen kezdett kiürülni a NET, hazafelé tartottak az intézetek dolgozói, a kulcsok többsége már leadva, katonás rendben várta az holnapot…. A hallgatók mindegy húsz fős, elszánt csoportja épp ekkor érkezett a HÖK logó jelölte regisztrációs pult elé. Az asztalnál sportszeletüket gyorsan rajtszámra cserélték, hogy körülbelül fél óra múlva elindulhassanak az ország leghosszabb lépcsőfutó versenyén.

A verseny lebonyolítása – a különleges helyszín miatt – az átlagos futóversenyekhez képest eltérően zajlik. Sok-sok év tapasztalata alakította ki a mai módszerünket. A versenyzők egyesével, percenként rajtolnak a földszintről, és a 22. emeletig futnak, előbb a fiúk, majd a lányok. Az időmérés két hajszálpontosan azonosan járó stopperórával történik. Regisztráljuk lent a rajtnál az indulási időt, és fent a célba érkezés idejét.

A mostani NET futáson orvos- és fogorvostan-hallgatók vettek részt, ám általában egyetemünk valamennyi kara képviselteti magát, sőt időnként egy-egy egyetemi dolgozó is velünk fut.

Végül álljanak itt a legjobb eredmények:

Fiú

I. helyezett: Gieszer Balázs (ÁOK) 1′ 50”
II. helyezett: Kovács Marcell (FOK) 1′ 59”
III. helyezett: Szabó Gergely Balázs (ÁOK) 2′ 00”

Lány

I. helyezett: Kustos Eszter (ÁOK) 2′ 39”
II. helyezett: Németh Angéla (ÁOK) 2′ 41”
III. helyezett: Bene Viktória (ÁOK) 2′ 43”

A szervezők nevében sok szeretettel gratulálok valamennyi versenyzőnek! Várunk benneteket ősszel újra!

Gresits Orsolya

Fotó: Bíbok András

Galéria

1kép