Február 23-án indul az Instruktor Öntevékeny Csoport idei képzése. Az instruktorképzésre bármely felsőoktatásban részt vevő hallgató jelentkezhet, nem feltétel, hogy az illető a Semmelweis Egyetemre járjon. Kikötés viszont az elkötelezettség, a lelkesedés és a foglalkozásokon való rendszeres részvétel.

A képzés pár órás összejövetelekből, valamint egy zárótáborból áll. Az első találkozó alkalmával történik majd meg a hallgatók 20-25 fős csoportokba való beosztása, az ismerkedés egymással, a csapatvezetőkkel és az IÖCS-csel.

A következő alkalmakkal a leendő instruktorok megismerkedhetnek részletesebben az egyesület működésével, az IÖCS által szervezett programok felépítésével, valamint különböző játékelméleti alapokkal. Később kommunikációs- és bizalmi játékok, az önmegismerés, a csapatépítés és az összetartást formáló feladatok, játékok kerülnek terítékre. A képzés alapja tehát a gyakorlatias, játékos, kötetlen tanulás, az instruktorok ezeken keresztül adják át ismereteiket a következő generációnak. A képzést lezáró táborra az április 13-ai hétvégén kerül majd sor, Tiszaligeten. Az instruktorképzés feladata a szakértelem átadása mellett a kapcsolatok, barátságok és a közösség kialakítása is. Célja, hogy a jövőbeni instruktorokban is benne legyen az a plusz, amely már több mint 20 éve jellemző az egyesületre.

Bálint Nayanza