A Nemzeti Sportszövetség és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága szervezésében digitális konferenciát tartottak „Kooperációk és szinergiák a megváltozó magyar sportban” – címmel. A budapesti Magyar Sportházban megrendezett eseményt több hazai nagyvárosban nyomon követték, miután a Nemzeti Sportszövetség honlapján (www.nssz.hu) a szervezők közvetítették a konferenciát – tudtuk meg Györfi Jánostól, az NSSZ stratégiai főtanácsadójától.

Dr. Leyrer Richárd, a Nemzeti Sportszövetség alelnöke elmondta, nagy várakozás előzi meg azt a sporttörvényt, amelyet a közeljövőben fogad el a Parlament. „Az előttünk álló időszakban tisztán, és világosan le kell tisztázódnia, hogy milyen hierarchia szerint folytatjuk munkánkat a magyar sportban. Örülök, hogy egy ilyen fórumon, ahol gyakorlatilag a magyar sportot irányító szervezetek mindegyike képviseltette magát, mindenki elmondhatta elképzeléseit, véleményét a jövővel kapcsolatban” – nyilatkozta a nem olimpiai sportágak szekciójának vezetője.
Dr. Berényi János üdvözölte a technika adta lehetőséget, mely segítségével a vidéki bázisokon lévő sportszakemberek is kérdezhettek. „Az biztos, hogy nem csupán a sportirányítás fog megváltozni. Sokkal több dolgon kell módosítanunk. Elsősorban a gondolkodás, a sporthoz való viszonyban kellene változtatni. A magyar kormány stratégiai ágazati szintre emelte a sportot, így minden esélyünk megvan arra, hogy lendületet kapjon a magyar sport” – tette hozzá Berényi János, aki az NSSZ olimpiai szekció vezetője.

A digitális konferencián előadók voltak:

– dr. Berényi János NSSZ alelnöke, olimpiai szekció vezetője
– Bardóczy Gábor főosztályvezető, Nemzeti Erőforrás Minisztérium
– Molnár Zoltán főtitkár, Magyar Olimpiai Bizottság
– dr. Leyrer Richárd alelnök, Nemzeti Sportszövetség nem olimpiai sportágak szekciójának vezetője
– Salga Péter főtitkár, Nemzeti Szabadidősport Szövetség
– dr. Vincze Pál alelnök, Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség
– Szlatényi György főtitkár, Magyar Diáksport Szövetség
– dr. Szabó Tamás főigazgató, Nemzeti Sport Intézet
– Köpf Károly főtitkár, Magyar Edzők Társasága
– dr. Istvánfi Csaba elnök, Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete
– dr. Gál László titkár, Testnevelési és Sporttudományi Szakmai Kollégium
– dr. Tóth Miklós elnök, Magyar Sporttudományi Társaság, Semmelweis Egyetem TSK, dékán

Forrás: Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat