A legkorszerűbb intenzív terápiás eszközökkel felszerelt részleg fogadja a betegeket az I. Sz. Belgyógyászati Klinika épületében. A Korányi Intenzív Részleg ünnepélyes átadóján dr. Tulassay Tivadar rektor kiemelte: az elmúlt 20-30 évre jellemző, hogy a sikeres klinikaigazgatók nem kizárólag állami forrásból valósították meg a fontos fejlesztéseket, hanem kapcsolati tőkéjüket, energiájukat nem kímélve a cél elérése érdekében pótlólagos lehetőségeket is találtak.
Dr. Szathmári Miklós, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinika igazgatója beszédében hangsúlyozta: nem várat, erődöt építettek, ahol bástyák vannak. A Korányi Intenzív Részleg csak a külső klinikai tömb klinikáinak összefogásával és az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika együttműködésével valósulhatott meg – tette hozzá. Az egyetemen történik Budapest intenzív ellátásának jelentős része, az európai színvonalú intenzív osztály átadásával mind a Semmelweis Egyetem, mind a város nagyon sokat nyert – mutatott rá dr. Gál János, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatója.
A hat intenzív terápiás ágy mellett az épület szerkezetátalakításával egy szubintenzív őrző részleget alakítottak ki, amely a fokozatosságot biztosítja a legszorosabb, intenzív megfigyelés és az általános belgyógyászati ágyon történő ápolás között. Az újonnan kialakított struktúra Budapest és vonzáskörzete számára jelentős előrelépést jelent az általános intenzív és belgyógyászati ellátásban. A részleg a pesti oldalon elhelyezkedő klinikák központi intenzív terápiás tevékenységét végzi.


SzZs