A májusi gyermekgyógyász rezidensek Semmelweis Szalonban tartott továbbképzésén a légzési zavarok, júniusban az ízületi betegségek, a szeptember 28-i 17 órakor kezdődő harmadik rezidens szalon rendezvények témája pedig a vesebetegségek (Reusz György és Szabó Attila) lesznek. A tudományos előadó, Szél Ágoston rektorhelyettes a kutatás metodikájáról beszél, Veres Gábor pedig a tudományos előadás tartalmi és formai elemeiről ad elő. Az idei további rendezvények tervezett témája között szerepel a daganatos- és a gyomor-bél betegségek tünettana is.

 A rendezvény fő célja, mint mondja a rendezvény-sorozat kitalálója és szervezője, Veres Gábor-, a tudományos és szakmai igényesség kialakítása, mélyítése, illetve annak az igénye, hogy a rezidensek érezzék, van olyan érték, ami pénzben nem kifejezhető és mégis értékes.
Eben a félévben a szeptemberit követően október 19-én, november 16-án és december 7-én 17 órától várják a résztvevőket. A pontosan érkezőket édes meglepetés éri.
Továbbra is várják az ötleteket a „take home message” frappáns magyar megfelelőjére szept. 23-ig. A legjobbnak tartott magyarított kifejezés beküldője egy kétszemélyes borvacsorát kap egy budapesti étterembe.
A jelentkezéseket és az ötleteket Bokori Editnek kérik küldeni: bokedi@gyer1.sote.hu címre.

A gyermekgyógyász rezidensek továbbképzésének újszerű formájáról, a Rezidens Szalonról cikket olvashatnak a Semmelweis Egyetem újság szeptember 19-én megjelenő számában.
TK