Fotó: D. Kiss Balázs

Az áprilisban megalapított Alumni Iroda jelenleg mintegy kétezer „öregdiákkal” áll kapcsolatban. Ezt a számot szeretné megtöbbszörözni az irodát vezető Horosz Áron. A tagság bővítésének egyik eszköze a nemrég létrehozott honlap, amelyen keresztül regisztrálhat minden öregdiák, egykori és a jelenlegi kutató, tanár, vendégtanár, sőt az a hallgató is, aki legalább két évet elvégzett az egyetemen.
A Semmelweis Alumni elsősorban azokat szeretné megszólítani, akik érzelmileg vagy szakmai szempontból valamilyen formában kötődnek a Semmelweis Egyetemhez, például büszkék arra, hogy itt végeztek, vagy más szempontból fontos számukra, hogy ehhez a közösséghez tartozzanak.

A folyamatosan bővülő honlap tájékoztatást ad különböző, az egyetemhez köthető rendezvényekről, konferenciákról, pályázatokról, de álláslehetőségeket és továbbképzéseket is kínál a tagok számára. Az Alumni Iroda informálja tagjait az Egyetem által legfontosabbnak ítélt szakmai kérdésekről, fejleményekről, oktatási és tudományos hírekről. Emellett, mint arról már korábban beszámoltunk, az Alumni Iroda a Hallgatói Önkormányzattal közösen közéleti ösztöndíj-lehetőségeket is meghirdetett.
Idén november 25-ére szervezett Alumni Találkozó helyszíne a SE Elméleti Orvostudományi Központja lesz. Az öregdiákok konferenciával egybekötött rendezvényére mintegy 300 résztvevőt várnak. DP