Zenélő sportolók, jazz-énekes gyógytornász-fizioterapeuta, latin tánc az Anatómiai Intézetből… Kis szünet a tudományos programok között. Az Elméleti Orvostudományi Központ és a Nagyvárad téri Elméleti Tömb auláiban az egyetemhez kapcsolódó látványos, könnyed zenés előadások várják a tudományos programok előtt és után megpihenni vágyókat.

A Zenélő Sportolók először februárban léptek fel, klasszikus kamarazenei darabok, magyar népzene, ír népdal-próbálkozások, modern akusztikus dallamok és improvizatív saját dalok is szerepelnek a nyolcfős csapat repertoárjában.

Adorján István öt éve versenyez latin és standard táncokkal, egyébként az Anatómiai Intézet munkatársa, partnere Fehér Virgínia. Őri Dorottya, az ÁOK harmadéves hallgatója négy éves kora óta táncol, a Kutatók Éjszakájára klasszikus balettel készül – modern zenére. Papp Andrea és Kerekes Anna a Parov-hatás című koreográfiát táncolja, melynek stílusa a modern és jazz elemeiből tevődik össze.

Móré Dorottya az ÁOK másodéves hallgatója hatévesen kezdett el balettozni, ettől kezdve a tánc szerelmese. Hastánccal 7 éve foglalkozik: saját koreográfiáival, improvizációival különféle rendezvényeken rendszeresen fellép.

Orbán Judit

Tasnádi Petra másodéves egyetemista tizennégy éve hegedül, kiskorától énekel, míg Orbán Judit, az SE-ETK tavaly végzett gyógytornász-fizioterapeuta szakos hallgatója kilenc éve foglalkozik jazzénekléssel. Tudományos munkája is a zenéhez kapcsolódik, témája a zenészek mozgásszervi panaszainak felérése, vizsgálata.

Tóth Gergely és Zsombor az ÁOK negyedéves hallgatóinak szívügye a zongora és orgonanégykezes irodalom megismertetése szélesebb körökben. Magyarországon és külföldön számtalan helyen szerepeltek már, több nemzetközi mesterkurzuson is részt vettek. Mindketten a Semmelweis Egyetm Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó programjának mentoráltjai, idén júniusban a Magyar Rádióban több hallgatótársukkal CD-felvételt is készítettek Medikusok a zongoránál címmel.

Kiss Gergely, az ÁOK hatodéves hallgatója nyolc éves kora óta zongorázik, most egy örmény származású zeneszerző, Aram Hacsaturján darabjával készül.

Szörényi Tamás

Szörényi Tamás, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar végzőse idén alakított közös együttest Gajdácsi Andrással. Ennek neve: Soul Our System kimondva a naprendszerre utal, formájában a különleges lélekrendszerre, míg rövidítése SOS szintén közismert.

A Kutatók Éjszakáján az EOK és a NET aulájában ők fogadják az ide érkezőket kulturával, muzsikával, tánccal, zenével – egy kis kikapcsolódással.

SzZs

A Semmelweis Egyetem programjai a Kutatók Éjszakáján