A frissen felvett elsőéves hallgatókat a Gólyatábor után sem hagyják magukra instruktoraik. A rövid pihenő után, immár összeszokott csapatként, a beiratkozásnál találkoznak legközelebb a betűknek nevezett tanulmányi csoportok. A gólyák az instruktorok segítségével töltik ki a frissen kapott indexet, majd veszik fel legelső tárgyaikat a még keveset próbált NEPTUN-rendszeren. A nap hátralévő részében a legtöbb csapatot „körútra”, sétára viszik a felsőbb évesek, amelynek keretében megmutatják a gyakrabban látogatott egyetemi helyszíneket: előadókat, gyakorlati termeket, klinikákat, később pedig egy-egy megbízható étkezdét és más hasznos állomást, hogy a fiatalok az első napoktól otthonosan mozogjanak az Egyetem területén az oktatás alatt és után.

Az instruktori munka ezzel sem ér véget: a következő állomás a kötelező tűzvédelmi oktatás, később pedig a tankönyvek beszerzésénél is kapnak segítséget az elsőévesek. A csapatépítés pedig egészen az ősz végéig nyúlik: számos program várja a frissen felvetteket, a Medencés Bulitól az első hét Ökörsütésén át a Gólyahajóig, végül a legnagyobb záró programig, a Gólyabálig, ahol a mondás szerint igazi Egyetemi Polgárrá válnak legifjabb hallgatóink.

 

IÖCS

Idén 396 első éves hallgató kezdte meg tanulmányait az Általános Orvostudományi Karon, 112 a Fogorvostudományi Karon, 159 a Gyógyszerésztudományi Karon, 1069 hallgató az Egészségtudományi Karon, 104 az Egészségügyi Közszolgálati Karon valamint 873 a Testnevelés és Sporttudományi Karon.