A magyarországi négy orvosegyetem között csak a Semmelweis Egyetem Nyelvi Kommunikációs Központjában folyik 7 szaknyelv oktatása:
– latin
– angol
– német
– francia
– spanyol
– olasz
– orosz

A Nyelvi Kommunikációs Központban a 9 főállásban dolgozó nyelvtanár közül öten PhD-val rendelkeznek, hárman a disszertáció védése előtt állnak. Az oktatói munka mellett a szaknyelv kutatásával, módszertani fejlesztéssel is foglalkoznak. A Kutatók Éjszakáján a bemutató órákon az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a szaknyelvoktatásba, kiderül, hogy milyen általános nyelvi előképzettségre épülnek a szaknyelvi kurzusok.
Ezek korpuszát a négy féléven át tanulható, kredites, egymásra épülő általános-, fogorvosi, gyógyszerészeti és egészségügyi ügyvitelszervező szaknyelv oktatása képezi. Az egyetemi záróvizsgára felkészítő egy féléves előkészítő kurzus mellett államilag akkreditált PROFEX I és II nyelvvizsgára előkészítő órákat is tart az intézet, ezekről szintén hallhatnak az érdeklődők. A Nyelvi Kommunikációs Központ államilag akkreditált nyelvvizsgahelye a PROFEX, PANNON, LEXINFÓ és ORIGÓ nyelvvizsgaközpontoknak. SzZs

A Semmelweis Egyetem programjai a Kutatók Éjszakáján