A Semmelweis Egyetem Központi Könyvtára 2010. szeptemberétől dolgozik pályázat megvalósítási szakaszában. A “Semmelweis Tudáshálózat” egy egészen új szemléletű, komplex szolgáltatásfejlesztés, melynek célja a potenciális felhasználók elérése, a könyvtárakat népszerűsítése, az informális tanulási formák térnyerésének támogatása, és kor igényeinek megfelelő működés az egyetemen folyó oktatás és kutatás nemzetközi hírnevének erősítése érdekében. A pályázatnak 5 fő pillérre épül; egy új könyvtári interaktív portál web2-es alapokon, 50 rendezvény 12 hónap alatt, több mint 13.500 új rekord az elektronikus katalógusban, a teljes egyetemi könyvtári hálózatot bemutató kiadvány létrejötte és továbbképzések. A pályázat nagy vállalkozásnak bizonyult, tele kihívásokkal, de nagy eredményekkel sikerült véghez vinni azt.

A sajtótájékoztatót a Központi Könyvtár éppen egy ilyen könyvtári rendezvénnyel, író-olvasó találkozóval kívánja összekapcsolni.

Az Úszás tankönyve 2008-ban jelent meg, Egressy János, Sós Csaba és Tóth Ákos, a TF Úszás és Vízi Sportok Tanszékének munkatársai szerzésében. A maga műfajában hiánypótló munka, a tanszék eddigi irodalmi, tudományos és szakmai munkásságának legkorszerűbb ismereteit foglalja össze. Több, mint tankönyv, szakkönyv gazdag szakmai és képanyagával, amely mind a hallgatókat, szakembereket és sportolókat hasznos ismeretekhez juttathatja.

A találkozón a szerzők adnak elő a kötet összeállításáról, létrejöttéről és az úszás élettani hatásairól is szó esik majd.

A Semmelweis Egyetem Központi Könyvtára tisztelettel meghívja Önt a “Semmelweis Tudáshálózat„ TÁMOP rendezvényére.

Időpont:

2011. szeptember 8., 15 óra

Helyszín:

Semmelweis Egyetem Központi Könyvtára, Szentágothai terem (III. emelet)

Budapest, VIII. kerület, Mikszáth Kálmán tér 5.

Program:

1. Köszöntő: dr. Vasas Lívia, a Központi Könyvtár főigazgatója        (15.00-15.10)

2. Az Úszás tankönyvének bemutatója, beszélgetés a szerzőkkel   (15.10-16.00)

3. A pályázat eredményeinek összefoglalója (16.00-16.10)

Regisztráció a norosz@lib.sote.hu címen.

Sajtóinformáció:

Orosz Noémi, PR-vezető 20/825-9894

 

TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0023