Nagyjából nyolcszáz gólya gyülekezett kedden délelőtt a Déli Pályaudvar kerengőjében,  hogy kora délután különvonattal, közösen induljanak Tatára, a gólyatábor helyszínére. A rekkenő hőség láthatóan senkinek nem szegte kedvét, a húsz csapatba osztott gólyák folyamatosan követték az instruktorok utasításait: játszottak, táncoltak, feladatokat oldottak meg.

Györgyi Zoltán táborszervező (IÖCS) is folyamatosan mozgásba volt, mind a két vállán egy-egy hangosbeszélő lógott.  Büszkék vagyunk arra, hogy évről-évre a nappali tagozatra felvett gólyák nyolcvan százaléka részt vész a gólyatáborban, ez idén is így van – mondta.

Idén az olimpia a gólyatábor kerettörténete, a gólyák érkezéskor egy-egy „sportcsoportba” csöppentek. 

A gólyatábor fő céljai a csapatépítés és az információátadás, de Györgyi Zoltán szerint a legfontosabb mégis az, hogy mindenki jól érezze magát. A Semmelweis Egyetem gólyatábora köztudottan szakít minden olyan negatív sztereotípiával, ami a gólyatáborokat általában övezi. Itt minden a jókedvről, a gólyákról szól, és semmi sem köztelező – hangsúlyozta.

Téglási Barbara (IÖCS) táborszervező  fontosnak tartja, hogy a Semmelweis Egyetem hallgatójának lenni egyfajta erkölcsi színvonalat is jelentsen, ezért ezt a gólyatábor szervezésénél is szem előtt tartják.

A tatai gólyatábor vasárnapig tart. Szerdán minden egyetemi karról a vezető tisztségviselők tartanak előadásokat, de a héten lesz sportnap, strandolás és sok csapatépítő foglalkozás is.

T-Sz.Sz.