Ismerkedés és jó hangulat, ez a fő cél a Testnevelési és Sporttudományi Kar (TSK) gólyatáborában – mondja Bagyinszki Gyula táborvezető, aki hangsúlyozta: ideális helyszín az egri középiskola kollégiuma, amelynek tágas udvarán, tornatermében és közösségi helyiségeiben fantasztikusan érzi magát a 179 gólya és a 20 felsőbb éves instruktor. A nemek aránya – az egyetemen egyedülállóan – 50-50 százalék, és nincs olyan résztvevő, aki ne hódolna valamilyen sportnak.

Hamar Pál dékánhelyettes és Bagyinszki Gyula táborvezető

Az augusztus 16-án kezdődött tábor első napján lazább volt a program: az elhelyezkedést és a gólyaesküt hajnalig tartó fergeteges buli követte. A második nap viszont komoly előadásokkal kezdődött. Eljött látogatóba dr. Hamar Pál dékán-helyettes, dr. Pálinkás József kollégiumigazgató és Bendzsák Balázs, a TF Karrier Iroda vezetője, ők mindannyian hasznos tudnivalókkal készítették fel az elsőéveseket a tanévkezdésre.

A fórumon a többi közt elhangzott: az elsőévesek közül nagyon kevesen jutottak be a TSK kollégiumába, ugyanakkor nem reménytelen, hogy a hallgatók bekerüljenek az egyetem más kollégiumaiba, tehát érdemes próbálkozni.

Fotók: Tolnai Kata

Mint azt a táborvezetőtől megtudtuk, idén kiemelkedően sokan jöttek el az elsőévesek közül, külön meglepte a szervezőket a 30 levelező tagozatos hallgató jelenléte. Március óta szervezik a tábort, a helyszín már tavaly nyáron eldőlt, és mindenki szerint jó választás volt. Nincs egy pillanatnyi megállási idő, a táborlakók minden perce közösségi programokkal telik. Csoportinduló írása, begyakorlása, valamint színdarabírás mellett még számos, a korábbi táborokban már jól bevált feladatokkal kell megbirkózniuk a tsk-s gólyáknak ebben a négy napban. TK