A frissen felvételt nyert hallgatóknak a napokban postázzák a dékáni hivatalok az első tájékoztató papírokat, a borítékban pedig ott lesz a gólyatáborba szóló meghívó is. Az öt egészségügyi kar leendő diákjai közösen gólyatáboroznak augusztus 23. és 28. között, a helyszín – a több mint két évtizedes hagyományoknak megfelelően – a tatai Ifjúsági Tábor.

Az egyik főszervező, Györgyi Zoltán tájékoztatása szerint általában a nappali szakokra felvett hallgatók nyolcvan százaléka elmegy a gólyatáborba, ami mintegy nyolcszáz résztvevőt jelent.

A tábor két fő célja az információátadás és a csapatépítés. Minden karról érkeznek vezetők és tanárok is, akik egy-egy fórumon adnak tájékoztatást a leendő hallgatóknak. Emellett a szervezőként és segítőként jelen lévő 2-300 instruktor is kész bármikor válaszolni a gólyák kérdéseire. Mindeközben mindenki megismerheti leendő csoporttársait játékos vetélkedők és egyéb szórakoztató programok keretében. A tábor egyik különlegessége, hogy a takarítástól a lángos sütéséig gyakorlatilag minden feladatot önkéntes alapon az instruktorok látnak el, akik között első éves hallgató éppúgy van, mint öt éve praktizáló orvos.

A SE Testnevelési és Sporttudományi Kar augusztus 16-án kezdődő négynapos egri gólyatáborába augusztus 12-éig lehet jelentkezni. Az egyik szervező, Crisan Mariann azt mondta: itt is lesznek tájékoztató fórumok, mindent megtudhatnak a leendő hallgatók a neptun rendszerről, a beiratkozásról, a tantárgyak felvételéről. A tábor honlapja szerint ezek mellett lesznek egyebek mellett játékok, vetélkedők és meglepetés sztárvendégek is.
DP

 

További információ:
Az egészségügyi karok gólyatábora

TSK gólyatábor