Egészségtudományi Kar, Családgondozási Módszertani Intézet

Dr. Czinner Antal professzor 1971-ben fejezte be orvosi tanulmányait a Budapesti Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 1975-ben csecsemő- és gyermekbetegségekből szerzett szakorvosi képesítést. 1985-ben megszerezte az orvostudomány kandidátusa tudományos fokozatot, 1995-ben habilitált a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.

1981-ben került egyetemünk I. Sz. Gyermekklinikájára mint aspiráns, majd ezt követően a klinika tanársegédje lett. 1985-ben osztályvezető főorvosként tért vissza az Apáthy István Gyermekkórházba, ahol 1988-ban igazgató főorvosi kinevezést kapott. 1992-ben a Heim Pál Gyermekkórház osztály vezetője lett. 1994-ben kinevezték a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Tanszék vezetőjévé. 2002-ben került egyetemünk Egészségügyi Főiskolai Karához, ahol a Közegészségtani és Járványtani Intézet Gyermek- és Ifjúságegészségügyi Tanszék vezetőjévé nevezték ki. 2004 óta a Családgondozási és Módszertani Tanszék vezetőjeként irányítja az egészségügyi gondozás és prevenció szak védőnő szakirány képzését. 1980 óta a főváros gyermekgyógyász szakfelügyelője. Munkája elismeréseként 1992-ben Pro Urbe kitüntetést kapott, 2004-ben Batthyány-Strattmann László-díjjal tüntették ki.

Évtizedek óta tagja a Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégiumnak. Tagja továbbá a Magyar Arterioszklerózis Társaság gyermek szekciójának, valamint a Magyar Európai Elhízástudományi Társaságnak. Szerkesztőbizottsági tagként dolgozik a Háziorvosi Szemle, a Gyermekorvos Továbbképzés, valamint a Metabolizmus című szaklapokban.

Budapest, 2011. június