Május 27-én is, mint minden évben, sok szülő és családtag jelenlétében volt ballagás és évzáró az egyetemi óvodában. Amiben kicsit mégis más volt az idei évzáró, hogy most nem csak a gyerekek produkciójának örülhettek a hozzátartozók, hanem az új játszótérnek és a megújult biztonságtechnikának is.

Az ünnepélyes játszótéravatásra eljött Tulassay Tivadar, az egyetem rektora és Kellermayer Miklós oktatási  és nemzetközi kapcsolatokért felelős rektorhelyettes is.

A rektori és a rektorhelyettesi köszöntő után, Tulassay Tivadar rektor átvágta a nemzeti színű szalagot az udvaron található kis hídon, majd elkezdődött az óvodások műsora, és a gyerekek elbúcsúztatták azt a 10 kispajtásukat, akik iskolába mentek.

Az Elnök utcai óvoda, udvarának és belső homlokzatának felújítására és rendbetételére három és fél millió forintot kapott az egyetemtől. Ebből új kerti játékokat vásároltak, melyek megfelelnek az Európai Uniós szabványoknak, valamint füvesítettek és virágokat ültettek az udvarra az egyetemi kertészet segítségével.  A megmaradt pénzből pedig további új játékokat vesznek a gyerekeknek.

Mivel a biztonság ma már az óvodákban is fontos, ezért is örvendetes, hogy dr. Major László a Biztonságtechnikai és Logisztikai Igazgatóság igazgatója, két és fél millió forint értékű beruházást ajánlott fel. Ennek keretében biztonsági ajtók, videó kaputelefon és biztonsági kamerák kerültek az épületbe. Így már nemcsak a gyerekek vannak biztonságban az óvónők mellett, hanem illetéktelenek sem tudnak bejutni.

Az óvoda jelenleg évi 35 millió forintból gazdálkodik, ezért is volt hatalmas segítség számukra, hogy nem saját erőből kellett megoldani az udvar és a belső homlokzat felújítását valamint a biztonságtechnikai fejlesztéseket. A teljes külső megszépüléshez már csak az utcai homlokzat felújítása hiányzik.

Jövő szeptembertől az óvoda maximális, 60 fős gyermek létszámmal fog üzemelni. Az oda járó gyerekek 75%-a egyetemi dolgozók gyereke, a külsősök fele, pedig volt egyetemi dolgozóé. Természetesen a maximális létszám nem jelenti azt, hogyha egy egyetemi dolgozó szeretné még beíratni gyermekét az Elnök utcai óvodába, ne tudná megtenni. Lehetőség van esetleges létszámbővítésre is.

Sz.Zs.