ERASMUS hallgatói szakmai mobilitási pályázat a 2011/2012-es tanévre
Beadási határidő: 2011. június 08. szerda
A Semmelweis Egyetem pályázatot hirdet ERASMUS hallgatói szakmai mobilitásra a 2011/2012-es tanévben.
* A szakmai gyakorlat célja: A gyakorlat egy másik európai országban található vállalkozásnál, szervezetnél eltöltött időszak, hogy segítséget nyújtson a közösségi munkaerőpiacon szükséges készségek elsajátításához és a fogadó ország gazdasági és társadalmi kultúrájának a megértésében.
* A szakmai gyakorlatok fogadóintézményei meg kell, hogy feleljenek a vállalkozás definíciójának: Vállalkozás minden gazdasági tevékenységet folytató vállalkozás az állami vagy magánszektorban mérettől, jogállástól és a működés gazdasági ágazatától függetlenül, a szociális gazdaságot is beleértve.
* A következő típusú szervezetek nem lehetnek fogadó szervezetek: európai intézmények, EU-s programokkal foglalkozó szervezetek (az esetleges összeférhetetlenség és/vagy a kettős támogatás elkerülése érdekében) és a hallgató nemzeti diplomáciai képviseletei (nagykövetség, stb.) a fogadó országban.
* A pályázó magyar állampolgár vagy állandó tartózkodási engedéllyel él hazánkban.
* Pályázhatnak a korábban Erasmus tanulmányi ösztöndíjban részesült hallgatók, de nem jelentkezhetnek azok, akik korábban a Leonardo vagy ERASMUS program keretében szakmai gyakorlaton vettek részt.
* A megpályázott időszakban a pályázó hallgatói jogviszonyban lesz az egyetemmel.
* A pályázó birtokában van a szükséges nyelvtudásnak.
* A megpályázott időszak legalább 3 hónap de legfeljebb 6 hónap és a 2011.07.15-2012.09.30 időszakban kell lennie. PhD-hallgatók az ERASMUS szakmai gyakorlatra nem pályázhatnak.
* A képzés időszakára a Semmelweis Egyetem a képzés időszaka alatt várhatóan havi 350 – 400 euró összegű támogatást nyújt a támogatott hallgató részére.
* A támogatás a ténylegesen felmerülő költségeket nem feltétlenül fedezi teljes egészében!
* Az Erasmus szakmai gyakorlat esetében személyre szabott Képzési Megállapodást kell a hallgatóval kötni, amelyben szerepel a szakmai gyakorlat programja. Ezt a küldő és a fogadóintézmény, továbbá a hallgató is aláírják.
* A Képzési Megállapodás magában foglalja leírja a hallgatói szakmai gyakorlat megszervezésében részt vevők szerepét és felelősségét részletező Minőségvállalási Nyilatkozatot (QUALITY COMMITMENT).
* Csak akkor lehet a szakmai gyakorlat elismerését megtagadni, ha a hallgató nem felel meg a fogadó intézmény/vállalkozás által megkövetelt tanulmányi/szakmai elvárásoknak, vagy más módon nem teljesíti a résztvevő intézmények által kikötött, az elismeréshez szükséges feltételeket.

A hallgatói szakmai mobilitás pályázathoz szükséges dokumentumok:

Index másolat a lezárt félévekről;
Magyar és idegen nyelvű önéletrajz
Magyar és idegen nyelvű motivációs levél;
Nyelvtudást igazoló dokumentum;
ajánló levél egy oktatótól
1 db „aktuális” igazolványkép.
amennyiben a szakmai gyakorlat tárgya nem képezi a tanterv részét: „szakfelelős nyilatkozata” adatlap

A pályázati űrlap itt elérhető el.
Budapest, 2011. május 13
Dr. Kellermayer Miklós
egyetemi tanár
Oktatási és nemzetközi kapcsolatokért felelős
rektorhelyettes:
F.Tóth Katalin