A Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) szakmai támogatásával, valamint az Astellas Pharma Kft. pénzügyi szerepvállalásával a közelmúltban „Az Év Egészségügyi Szakdolgozója 2011” címmel szakmai díjat alapított, melynek elnyerésére idéntől évről-évre a hazai egészségügyi intézményekben dolgozó, több tízezer szakdolgozó legjobbjai kapnak esélyt. Az elismerés legfőbb célja, hogy a kiemelkedően áldozatkész, példaként állítható hazai szakdolgozói teljesítményeket a szakma és a laikus nyilvánosság számára egyaránt bemutassa, a jó példát pedig a szakma gyakorlói számára vonzóvá és követendővé tegye.

A díjra jelölteket – egyéni, ill. csoportos kategóriában – a kórházak/klinikák ápolási és orvosszakmai vezetői állíthatnak. Míg az előbbi esetében elegendő az említett két vezető egyikének felterjesztése is, a csoportos kategóriában mindkettejük aktív támogatására szükség van. A pályázat 2011-ben az egyéni kategóriában három szakterületről fogad be jelöléseket: felnőttápolás, szülésznő és gyógytornász. Csoportos kategóriában szakterületi megkötés nincs. A jelölések száma mindkét kategóriában limitált: egyéniben kórházanként/klinikánként és szakterületenként max. egy-egy fő jelölhető, csoportos kategóriában intézményenként egy csoport felterjesztésére nyílik lehetőség.

A pályázati időszak idén április 12-től június 10-ig tart. Az ünnepélyes díjátadóra 2011. július 2-án, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Diplomaátadó Ünnepségének keretében kerül sor.