A Semmelweis Egyetem Karrierközpont szervezésében március 26-án került megrendezésre a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben az első Semmelweis Karriernap és Konferencia.

A Semmelweis Egyetem Karrierközpont 2010-ben kezdte meg működését három irodában, melyek a hozzájuk tartozó karok sajátosságainak megfelelően, de együttműködve végzik a  tevékenységüket. A központ feladatai közé tartozik, hogy segítse a hallgatókat az egyetemi évek alatt és diplomájuk megszerzése után is. Képzéseket, tanácsadásokat és karriernapokat szerveznek, munkaerőpiac adatbázist és felméréseket készítenek. Emellett a leendő hallgatókkal és az egyetem öregdiákjaival is tartják a kapcsolatot. Ezzel segítik az egyetem Alumni és diplomás pályakövető rendszerét.

A szombati konferencián olyan előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők, melyek a most munkába álló fiataloknak tartalmazott igen fontos információkat, például az állásinterjú protokollja, vagy egészségügyi munkajog témakörében.

 

Délután egészségügyi életpálya fórumot tartottak, amelyen a meghívott szervezetek képviselői mondták el véleményüket a szakma jelenlegi helyzetéről. A fórumon megjelent Szathmáry Miklós, Radák Zsolt és Gaál Péter a Semmelweis Egyetem, Szócska Miklós államtitkár és Páva Hanna államtitkár helyettes a NEFMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság, Nagy Ferenc alelnök a MOK, Rácz Jenő elnök a Magyar Kórházszövetség, Balogh Zoltán elnök a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és Papp Magor elnök a Magyar Rezidens Szövetség képviseletében.

A konferencia zárásaként „Diák-Öregdiák” találkozó volt, ahol egyetemünk öregdiákjai tartottak előadásokat.

Az aulában és a tanácsteremben egész nap kiállítók standjainál kaphattak ízelítőt a karrierkezdésük lehetőségeiről.

 

 

A program a Semmelweis Közösség – Semmelweis Világ TÁMOP–4.1.1. – 08/2/KMR-2009-0004  pályázat keretében jött létre.

A Semmelweis Egyetem Karrierközpont elérhetőségei:

 

ETK Karrier iroda.: 1088 Budapest, Vas u. 17. Telefon: 06-1-486-5990

ÁOK-FOK-GyTK Karrier iroda: 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4. Telefon: 06-1-210-2930

TF Karrier iroda: 1123 Budapest, Alkotás u. 44. Telefon: 06-1-487-9200