Minden évben több, mint 1700-1800 hallgató szerez diplomát a Semmelweis Egyetem hat karán, és a frissen végzettek egy-három hónapon belül megtalálják első munkahelyüket is. Az egyetem stratégiai főigazgatóságának pályakövetési adatai alapján az elmúlt három évben diplomát szerzett hallgatók több, mint 90 százaléka a végzettségének megfelelően helyezkedett el.
2009-ben és 2010-ben is bekerült a tíz legnépszerűbb szak közé az általános orvosi képzés, amelyet tavaly több mint kétezren jelöltek meg a jelentkezési lapjukon. Az orvos- és egészségtudományi terület iránt érdeklődők idén is tizennyolc egyetemi és főiskolai kar közül választhattak, az összesített kari rangsor élén már több éve a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara áll.
Az eduline.hu információi szerint az orvosi és egészségtudományi képzést választók közül a legtöbben, közel 1200-an a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karát jelölték meg első helyen, az ezres jelentkezői létszámot azonban a SE Egészségtudományi Kara is felülmúlta 2010-ben.
A felvett hallgatók pontszámának átlaga alapján is a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara áll az élen. Bár a nyelvvizsgával rendelkező felvett diákok aránya a képzési terület egyetlen felsőoktatási intézményében sem éri el a száz százalékot, a legtöbb helyen kifejezetten magas – csak néhány egészségtudományi kar lóg ki a sorból. Az érettségin-felvételin legjobban teljesítő középiskolák volt diákjai legnagyobb számban az SE-ÁOK-on és a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán tanulnak tovább, a legtöbb OKTV-helyezettet a Semmelweis Egyetemre vették fel.
Az általános orvosi képzés évről évre bejut a tíz legnépszerűbb képzés közé, 2009-ben és 2010-ben is a kilencedik helyen szerepelt a listán, tavaly összesen 2129-en jelölték meg a jelentkezési lapjukon. Nem meglepő tehát, hogy a ponthatárok is magasak voltak: a legjobb tanulmányi és érettségi eredményre azoknak volt szükségük, akik a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karára felvételiztek, nekik legalább 434 pontot kellett összegyűjteniük.