A Magyar Tudományos Akadémián vehette át három társával együtt az idei Talentum díjat dr. Fekete Andrea, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika munkatársa február 14-én.
fekete_andrea másolata

A fiatal tudósok elismerésére szolgáló díjat Kenyeres Sándor üzletember hozta létre 2002-ben magánvagyonából. 2007 óta művészek is részesülnek az elismerésből, eddig 27 kutatót és négy művészt díjaztak. Kenyeres Sándor a Talentum Díjjal az ország figyelmét a fiatal géniuszaira, Magyarország legnagyobb kincsére, a hazai szellemi és művészeti kapacitásokra szerette volna ráirányítani.
A díjat Pálinkás József az MTA elnöke adta át, aki beszédében kiemelte, hogy a talentumnak, a tehetségnek a köz javát kell szolgálnia. S hogy ez megvalósulhasson, hogy a tehetségek kibontakozhassanak, megfelelő „gazdasági és szellemi” feltételeket kell biztosítani a kutatók, a művészek számára. Ebben egyaránt van felelőssége az államnak, a társadalomnak, a Magyar Tudományos Akadémiának. „Amennyiben megteremtjük a feltételeket, szellemileg, anyagilag egyaránt előrelépünk”.

Gratulálunk Fekete Andreának a díjhoz, és további sikereket kívánunk!