December 8-án került sor az idei Karácsonyi Koncertre, amely a korábbi gyakorlatnak megfelelően a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjának aulájában került megrendezésre.

A program keretében az egyetem professzoraiból, dolgozóiból verbuválódott Semmelweis Zenekar, Semmelweis Vegyeskar, Medikus Zenekar és Medikórus műsorát élvezhették a karácsonyfa árnyékában a megjelentek.

IMG_0214_1024_edit

A Semmelweis Kamarazenekar az egyetem zeneértő orvosaiból, míg a Medikus Zenekar egyetemünk medikusaiból állt össze. A Semmelweis Vegyeskar 1947-ben a László Kórház Vegyeskara néven alakult, majd az Egészségügyi Dolgozók Szakszervezetének Énekkara lett, később egyesületé vált. Repertoárjukat alapvetően cappella művek alkotják, de oratorikus műveket is énekelnek.
Az ünnepség zárásaként a Medikórus három nyelven énekelt karácsonyi dalokat. A kórus elődje 1990 óta működik. Korábban számos rangos rendezvényen és fesztiválon vettek részt, Európa több országát bejárva.
A karácsonyi hangulatban összegyűlt vendégek forró tea, bejgli és forralt bor mellett élvezhették a kellemes hangulatot.

IMG_0346_1024_edit