A dél-koreai Keimyung Egyetem rektora, Synn Ilhi professzor és kísérete 2010. július 13-án látogatást tett a Semmelweis Egyetemen. A küldöttség tagja volt – többek között – Park Yongjin, az egyetem külkapcsolatokért felelős dékánja és Park Woo Hyun orvoskari dékán. A látogatás célja a kapcsolatok elmélyítése volt a februárban aláírt együttműködési szándéknyilatkozat alapján.

koreai_targyalas

A koreai küldöttség megbeszélést folytatott Tulassay Tivadar rektorral, Kellermayer Miklós oktatási és nemzetközi kapcsolatokért felelős rektorhelyettessel, Karádi István orvoskari dékánnal és Matolcsy Andrással, az I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet igazgatójával. Synn Ilhi rektor a megbeszéléseken elmondta, hogy a Keimyung Egyetem Magyarország két neves felsőoktatási intézményével, a Semmelweis Egyetemmel és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel kíván széleskörű együttműködést kialakítani. Az egyetemünket érintő együttműködés kiterjedhet a tudományos kutatásra és az oktatók, illetve hallgatók cseréjére. Tulassay Tivadar megerősítette: a Semmelweis Egyetem is érdekelt a kapcsolatok fejlesztésében és felajánlotta, hogy évente meghívunk két oktató-kutatót a Keimyung Egyetemről tudományos konzultáció céljából.

koreai _csoprtkep_nefmi

A magyarországi látogatáson tartózkodó koreai rektort, a két hazai partneregyetem vezetőinek társaságában, fogadta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter is.

[nggallery id=40]