Ezen a héten, háromnapos rendezvénysorozattal ünnepli az ELTE, hogy jogelődjét a Nagyszombati Egyetemet, 1635-ben alapította meg Pázmány Péter.
Az ELTÉ-vel együtt ünnepelt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Semmelweis Egyetem is, mint kivált karok.
A május 12-én megrendezett közös ünnepélyes szenátusi ülésen a Semmelweis Egyetem nevében dr. Tulassay Tivadar rektor mondott köszöntő beszédet. Az eseményen megjelent és beszédet mondott még Sólyom László a Magyar Köztársaság elnöke, Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Szabó Gábor, a Magyar Rektori Konferencia elnöke. A megnyitó beszédeket Hudecz Ferenc az ELTE rektora és Fodor György a PPKE rektora tartotta.
A rendkívül impozáns Aula Magna teremben a meghívottak közt számos neves külföldi egyetem képviselője, több ország nagykövete és hazánk tudományos életének több kiemelkedő tagja is jelen volt.
A szenátusi ülés után a vendégek átmentek a PPKE Papnevelde utcai épületébe, ahol a Teológiai Kar díszdoktorokat avatott. A következő program a Ferenciek terén lévő ELTE Könyvtárban rendezett kiállítás megnyitója volt.
Délután a meghívott hazai és külföldi egyetemek köszöntötték az ELTÉ-t egy bensőséges ünnepség keretében.

Képek az eseményről a galériában!