„Magyarország a régió biotechnológia éllovasa”

Tudományos újságírók látogattak a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjába az ITD Hungary Kft. által szervezett programsorozat keretében, hogy személyesen is meggyőződjenek az Európai Unió fenti megítélésének valódiságáról egyetemünkön.

Az alábbi újságok vezető munkatársai, valamint főszerkesztői vettek részt az egyetem Marketing és Kommunikációs Igazgatósága, valamint a Semmelweis Innováció Kft. által szervezett angol nyelvű villámlátogatáson:

BioWorld International

BioProcess International

European Life Science Journal

Pharmaceutiques -BioPharmaceutiques

Genetic Engineering & Biotechnology News

Life Science Clusters

Biotechnology & Business

Site Selection magazine

Scripnews

Az újságírókat két fő téma érdekelte: a külföldi képzés helyzete és eredménye egyetemünkön, valamint a külföldre is eladható tudományos kutatói eredményeink.

tudomanyos_ujsagirok_eloadas

Dr. Kollai Márk egyetemi tanár, a Külföldi Hallgatók Titkársága igazgatója tájékoztatta a kérdéseket egymás után feltevő újságírókat az angol és német nyelvű orvosképzésről, röviden bemutatva a múltat, majd számadatokkal ismertetve a jelent. Az élettan professzor a Semmelweis Ignác személyére és tudománytörténeti fontosságára vonatkozó kérdést a résztvevők nagy örömére nemcsak orvostörténeti, hanem kultúrtörténeti szempontból is megválaszolta.

Az egyetem kutatói tevékenységét dr. Lacza Zsombor, a Semmelweis Innováció Kft. igazgatója ismertette az újságíróknak.

tudomanyos_ujsagirok_labor

A kérdések és válaszok után a résztvevők megtekintették a sejtélettani vizsgálatok végzésére alkalmas „Fluoreszcens Technikák” laboratóriumot.