Több mint 700 millió forintos (2,7 millió eurós) támogatást nyert el a Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinikája a Norvég Alapoktól; az összeget a klinika Mária utcai épületének felújítására, bővítésére fordítják. Az építkezés 2010-ben kezdődik, és várhatóan 2011 első harmadában fejeződik be.

Egyetemünk Bőr – Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikája humánerőforrás és oktatásfejlesztésre nyújtott be támogatási igényt. Több fordulós pályázatot követően a Norvég Alapok több mint 2.7 millió eurós támogatását nyerte el, amit a klinikaépület felújítására és bővítésére fordít. A tervezett fejlesztés teljes költségéből 10 százalék önrészt az alapítvány, valamint a Semmelweis Egyetem közösen biztosít.
A program célja az elméleti és gyakorlati képzések helyszíneinek korszerűsítése. A beruházás 2010-ben kezdődik, és megvalósulásával lehetőség nyílik további oktatási feladatok, így többek között szakorvosok, egészségügyi szakdolgozók, asszisztensek képzésére is. A pályázatot norvég partnerként az oslói Rikshospitalet támogatja.

A fejlesztés során a klinika épületében új, az oktatásba, a betegellátásba valamint az egyetemi tudományos életbe egyaránt bevonható helyiségeket alakítanak ki, illetve a már meglévők funkcióit bővítik, korszerűsítik. A tervezés és az új egységek kialakítása során fontos szempont volt az akadálymentesítés.
A Norvég Alap programot az Európai Unió, valamint Norvégia, Izland, Liechtenstein között létrejött megállapodás alapján hozták létre, és a program keretében az EU-hoz újonnan csatlakozott tagállamok juthatnak vissza nem térítendő támogatáshoz. A 2004-2009 közötti időszakban Magyarország számára összesen 135 millió euró pályázati forrás állt rendelkezésre.