2009. november 6.-án az I.sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet Arányi termében ünnepi tudományos ülés keretében köszöntötték dr. Salacz György professzor urat tanártársai, tanítványai, munkatársai és barátai 70. születésnapja alkalmából.

Németh János tanszékvezető egyetemi tanár bevezető szavai után az ünnepség nyitánya Radnóti Miklós Nem tudhatom című költeménye volt Szilágyi Tibor Kossuth díjas színművész ihletett tolmácsolásában.

Prof. Tulassay Tivadar rektor bensőséges, baráti szavakkal köszöntötte az ünnepeltet, kiemelve az értékek megőrzéséhez, a zenéhez kötődő különleges kapcsolatát. Prof. Rácz Károly dékánhelyettes köszöntőjében a klinikaigazgató Salacz György sokéves munkáját értékelte és köszönte meg. Prof. Berta András, a Magyar Szemorvostársaság elnöke sokoldalú szakmai munkásságát, a Szemorvostársaság vezetésében végzett sokéves tevékenységétméltatta. Prof Bíró Zsolt a SHIOL elnöke az új műtéti módszerek bevezetésében gladiátorkénként harcoló Salacz Györgyöt mutatta be.

Prof Németh János a klinika jelenlegi igazgatója köszöntőjéből kitűnt, ismeri és nagyra értékeli
elődje szakmai és közéleti tevékenységét. A következőkben Szakonyi Károly Kossuth díjas író olvasta fel írását, amelyben hangulatosan szemlélte a Mária utcai Szemklinika műtőjében szerzett élményeit. Külföldi professzorok video köszöntői folytatták a sort, Grewe professzor, a német Szemorvosvostársaság korábbi elnöke, és az amerikai Alpár professzor ( Semmelweis Egyetem Senator Honoris Causa 2002). A tanítványok, Farkas Ágnes, Récsán Zsuzsanna, Ferencz Mária, Gombos Katalin, Somfai Gábor előadása után az aktívan zenélő csellista Salacz professzort a „Le Quertett” muzsikája lepte meg.

Befejezésül Prof Nagy Zoltán Zsolt igazgatóhelyettes a klinika felújítását szellemesen feldolgozó összeállítással kötötte össze a múltat a jövővel.