Az MVM Csoport két tagvállalata nagy értékű adománnyal támogatta a Semmelweis Egyetem I. és II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikáit.

Az adományok jelképes átadására 2009. szeptember 24-én, egy „Élménynap” keretében került sor a Kincsem Rendezvényközpontban.

A „Legszebb napom” szlogent viselő Élménynapot idén harmadik alkalommal rendezték meg elsősorban az egyetemi klinikák beteg, illetve gyógyult gyermekei és hozzátartozói számára, hogy egy napra kikapcsolódhassanak. A programokon közel 800 gyermek vett részt szüleivel, a kicsiket koncertek, kézműves foglalkozások, és Bohóc Doktorok várták.

Az Élménynap azonban nem csak a szórakozásról szólt. Mint minden évben, idén is nagy értékű adományokat adott át az MVM ezen a napon a klinikák fejlesztésére.

Az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika közel egy évtizede elsőként kezdte el alkalmazni a terápiás hypothermiát oxigénhiányos újszülöttek agykárosodásának gyógyítására. A klinika ezen a területen végzett kutatásai és gyógyítási eredményei hazai és nemzetközi elismerést váltottak ki. A közép-magyarországi régió oxigénhiányos újszülött betegeinek akut kezelését centralizáltan az I. sz. Gyermekklinika végzi. Mára a kezelés során alkalmazott speciális eszközök elöregedtek. Az MVM jóvoltából azonban a klinika megújíthatja eszközparkját 1db speciális, ágy melletti újszülött EEG monitor és 1db újszülött hypothermiás berendezés beszerzésével. A 10 millió forint értékű adományt a Trautsch András Olivér Alapítványon keresztül kapja meg a klinika.

A II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán kezelik az ország daganatos gyermekeinek több mint 50%-át. Gyógyulásuk alapfeltétele, hogy a kemoterápiás kezelés bizonyos szakaszaiban megfelelő ellátásban részesüljenek, ugyanis szervezetük védekezőképessége a kemoterápiás kezelés következtében minimálisra csökken. A klinika onkológiai osztálya négy baba-mama szobával rendelkezik, ahol az elkülönítés megoldható lenne, de már mindegyik felújításra szorul. A rossz állapotú szobákban az elszaporodott kórokozók (penészgomba) oly mértékben veszélyeztetik az ellenálló képességgel nem rendelkező betegek gyógyulását, hogy az elkülönítőket le kellett zárni. Az MVM Partner ZRt. Adományával most megvalósítható a szobák speciális felújítása. Az adomány értéke 10 millió forint.