Ahogy arról már korábban is beszámoltunk egyetemünk honlapján, idén a Semmelweis Egyetem is csatlakozott a Kutatók Éjszakája című programsorozathoz, melynek keretében szeptember 25 én délután 5 órától egészen éjfélig, 15 klinika és intézet közel 40 programja várta az érdeklődőket.

A programoknak helyt adó előadótermek, és laboratóriumok minden helyszínen zsúfolásig megteltek, ami egyértelmű bizonyítéka annak a sikernek, amelynek oka többek között az is lehetett, hogy a korábbi évekkel ellentétben a programba újonnan belépő felsőoktatási intézmény még soha nem kínált ennyi programot. Az érdeklődést mutatja az is, hogy a fővárosiak mellett rengeteg vidékről érkező érdeklődő is megfordult az egyes helyszíneken, és az óvodás korosztálytól egészen a nyugdíjasig sokan látogatták rendezvényeinket.

Az egyetemünkre látogatók az orvostudomány legújabb eredményei mellett betekintést nyerhettek a legmodernebb biomedicinális kutatásokba, és választ kaphattak kérdéseikre is. Az érdeklődők megismerhették azokat a kérdéseket, problémaköröket is, amelyek a jelen kor kutatóit, orvosait a leginkább foglalkoztatják.

Az egyetem oktatói a PhD és TDK hallgatókkal karöltve vettek részt a programok szervezésében és lebonyolításában, nekik köszönetünket ezúton is szeretnénk ismételten kifejezni. A rendezvény talán legfontosabb tanulsága az volt, hogy a hallgatóság mellett maguknak az előadóknak is óriási élményt jelentettek az előadások, és egyéb programok, így aztán nem is kérdés, hogy a Semmelweis Egyetem jövő ilyenkor újra megnyitja kapuit a Kutatók Éjszakáján az érdeklődők előtt.

Főszervezők:

Dr. Szél Ágoston (általános rektor-helyettes)

Dr. Szabó Attila (egyetemi docens, I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika)

Fésüs Ágnes (Semmelweis Pályázati és Innovációs Központ Kft.)

Kutatók Éjszakája Galéria