2008. április 15-én Kákonyi András, az SGS Hungária tanúsítási igazgatója, átnyújtotta az Egyetem vezetőinek a független tanúsító audit sikerességét bizonyító tanúsítási okiratokat.

A tanúsító audit januárban zajlott le. Ezt egy másfél éves felkészülési periódus előzte meg. Felmértük és szabályoztuk a folyamatainkat. Az egységek kidolgozták a dokumentációs rendszerüket. Belső auditokat folytattunk le és az ott fellelt hibákat javítottuk. Ezután került sor az SGS auditorai által végzett felülvizsgálatra, melynek során sikeresen megfelelt az általunk kiépített minőségirányítási rendszer a szabvány követelményeknek.

Az Egyetem központi irányítási egységei, az I. sz. Belgyógyászati Klinika és az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány szerinti, valamint a két klinika MEES (Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok) 1.0v standardok szerinti tanúsításáról tettek bizonyságot.

A minőségfejlesztési vezető, Hogemann Éva beszámolt arról, hogy az Egyetem vezetősége a MIR rendszer folyamatosan bővítése, fejlesztése mellett kötelezte el magát.
A tanúsítványokat dr. Tulassay Tivadar rektor, dr. Stubnya Gusztáv stratégiai főigazgató, dr. Jákó Kinga minőségbiztosítási igazgató, dr. Szathmári Miklós professzor és Ódorné Cziegler Mária klinikai főnővér vették át.

A képen balról jobbra:
Dr. Szathmári Miklós, dr. Jákó Kinga, Kákonyi András, dr. Tulassay Tivadar, Ódorné Cziegler Mária és dr. Stubnya Gusztáv