Ünnepélyes keretek között 2007. szeptember 2-án a Budapest Congress & World Trade Center-ben � régi nevén a Budapesti Kongresszusi Központban � zajlott egyetemünk 238. tanévének megnyitója, amelyet az egyetemi vezetõkön, kitüntetetteken, I. éves hallgatókon kívül számos jeles hazai és külföldi méltóság is megtisztelt.

A világ 40 országából hozzánk tanulni érkezõ diákokat nemcsak a közvetlen hozzátartozóik, hanem országuk nagykövetei, tanácsosai, titkárai és attaséi is elkísérték. Az exkluzívan felújított épület méltó helye volt a hallgatók ünnepélyes fogadalomtételének, valamint a Pro Universitate és a Kiváló Oktatói érmek átadásának. A hagyományoknak megfelelõen idén is gratulálhattunk a dr. Genersich Antal Alapítvány díjazottjainak.

Rektor úr távollétében az eseményen dr. Kollai Márk általános rektorhelyettes úr köszöntötte a vendégeket, majd a Külföldi Hallgatók Titkárságának társigazgatója, dr. Ligeti Erzsébet professzor asszony német és angol nyelvû beszéde következett. A felcsendülõ Szózat elõtt rektorhelyettes úr zárta az ünnepséget.

A díjazottak névsora itt olvasható. Szívbõl gratulálunk nekik!