A Semmelweis Egyetem vezetése értetlenül áll a Főpolgármester Helyettes
Úr nyilatkozata előtt!

A Semmelweis Egyetem (SE) vezetése értetlenül áll a Főpolgármester Helyettes Úr azon nyilatkozata előtt, mely szerint „a Semmelweis Egyetem és a Fővárosi Önkormányzat közösen fogna hozzá egy 3000 ágyas új óriáskórház építtetéséhez”, melynek kapcsán a SE 10-12 klinikájának ingatlanjait is átadná.

Horváth Csaba valóban megkereste a SE vezetőségét javaslatával, de konkrét megállapodás ez ügyben nem született. Mivel Nyugat-Európában már bebizonyosodott, hogy nem csak az orvos, az ápoló, az asszisztens és a beteg között kialakuló személyes kapcsolatnak árt, hanem elavult, és üzemgazdaság szempontjából is veszteséges a mega-kórházak mÚködtetése, ezért a SE vezetősége azt kérte, készüljön hatástanulmány a tervekről.

A SE törvényességi felügyeleti szerve az Oktatási és Kulturális Minisztérium, az egészségügyi ellátás és szakképzés területén pedig az Egészségügyi Minisztérium.

A Semmelweis Egyetem vezetése továbbra is ragaszkodik klinikáihoz, így a Kútvölgyi Klinikai Tömbhöz is. A betegek és az orvostanhallgatók érdekeit szem előtt tartva a klinikákat továbbra is mint közfeladatot ellátó egyetemi létesítményeket kívánja mÚködtetni.