Egyetemünk oktatói, dolgozói és hallgatói 2007. június 29-én, pénteken emlékeztek meg Semmelweis Ignác születésének 189. évfordulójáról. A megemlékezés kora délelőtti helyszínén – a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban – ez alkalomból ünnepi beszédet mondott Csetneki Julianna egyetemi vezető főnővér, majd egyetemünk rektorával, dr. Tulassay Tivadar egyetemi tanárral koszorút helyezett el a szülőház falán. A múzeum főigazgatója, dr. Kaproczay Károly dr. Varga Benedek múzeumvezetővel helyezte el az emlékezés koszorúját.

Csetneki Júlianna beszédet mond

Csetneki Júlianna vezető főnővér és dr. Tulassay Tivadar rektor koszorút helyez el a szülőház falán

A 11.00 órakor kezdődő ünnepségen a Belső Klinikai Telep udvarán lévő Semmelweis Ignác szobornál dr. Machay Tamás egyetemi tanár, az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese mondott ünnepi beszédet. Mellette dr. Dénes Margit, Józsefváros alpolgármestere és Papp Magor a Hallgatói Önkormányzat képviselője is koszorúval tisztelgett az emlékmÚnél.

Dr. Machay Tamás beszédet mond

Dr. Tulassay Tivadar rektor és dr. Machay Tamás koszrút helyez el Semmelweis Ignác szobránál a Belső Klinikai Telepen.

A Gaudeamus igitur kora délután hangzott fel. A tanszékvezetésről leköszönő professzorok méltatása és az arany pecsétgyÚrÚk átadása előtt dr. Papp Zoltán egyetemi tanár, az I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója tartott búcsúbeszédet. Az ünnepségen sor került a professzor emeritus címek, a Magyar Felsőoktatásért Emlékplakett, a Pedagógus Szolgálati Emlékérem, a véradói díjak, a habilitációs oklevelek és a docensi kinevezések átadására. Az eseményt Mészáros Zsolt III. éves ÁOK hallgató zongora-előadása (Liszt Ferenc: Villa d’Este szökőkútjai és Rahmanyinov: g-moll prelÚd) és Takács Bence Ervin előadómÚvész, TF-es Ph.D. hallgató szavalata (Buda Ferenc: Himnusz haza) tette még emlékezetesebbé.

Az egyetem vezetői a Semmelweis napi ünnepi szenátusi ülésen

Dr. Papp Zoltán leköszönő beszédet mondott

A díjazottak névsora itt található.