2007. április 21-én dr. Tran Thi Trung Chien, a Vietnami Szocialista Köztársaság egészségügyi minisztere és kísérete látogatást tett a Semmelweis Egyetemen.

A vietnami delegációval folytatott megbeszélésen – rektor úr képviseletében – dr. Mészáros Judit főigazgató asszony röviden ismertette az egyetemen folyó idegen nyelvű képzési lehetőségeket, majd bemutatásra került az egyetemről szóló új ismertetőfilm. Főigazgató asszony hangsúlyozta: érdekeltek vagyunk abban, hogy minél több ázsiai, köztük vietnami fiatal tanuljon Magyarországon, illetve a Semmelweis Egyetemen. Ennek elősegítése érdekében tervezzük elindítani a „10+1” kezdeményezést, amelynek lényege, hogy 10 fő tandíjfizető hallgató után országonként egy fő képzését ingyenesen biztosítanánk.

A vietnami miniszter válaszában elmondta, hogy szorgalmazni fogja a vietnami fiatalok magyarországi továbbtanulását, mivel magas színvonalon és kedvező áron lehet hazánkban tanulni. A vietnami kormány ösztöndíjakkal támogatja a külföldi tanulmányok folytatását. Javasolni fogja, hogy ezt az ösztöndíjprogramot terjesszék ki a Semmelweis Egyetemen történő tanulásra is. A magyar-vietnami kormányközi vegyes bizottság következő ülésére 2007 szeptemberében kerül sor. Célszerű lenne, ha addigra konkrét javaslatokat dolgozna ki mindkét fél a felsőoktatási együttműködésre vonatkozóan. A rövid tárgyalást követően a vietnami delegáció felkereste az Egészségtudományi Kart, ahol a kart bemutató filmet tekintettek meg és találkoztak ott tanuló vietnami diákkal.