Budapest, 2007. április 16. – A Pharmanova Díj ünnepélyes eredményhirdetését tartotta ma a PHARMANOVA Zrt. a Semmelweis Egyetemen, ahol négy leendő gyógyszerész pályamunkáját díjazták.

A pályamunkák elbírálását szakmai zsÚri végezte, amelynek tagjai: dr. Zelkó Romána, dékán helyettes, Semmelweis Egyetem, Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet; dr. Blaskó György, tanszékvezető, Gyógyszerügyi Szervezési és Management Tanszék, Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrum; és Kinics László, a PHARMANOVA Zrt. igazgató tanácsának elnöke.

Az első helyezett Nógrádi Brigitta (Semmelweis Egyetem) lett, jutalma egy 2 hetes angol nyelvtanfolyam a dublini Trinity College-ban. A pályamunka címe: A gyógyszerpiac sajátosságai az innováció példáján keresztül. KitÚnően mutatja be, hogy a gyógyszeriparban a fejlődés motorja az innováció. Elemzi az állami beavatkozás, a jelenlegi szabályozás hatását az innovációra és a szektor mÚködésére. Javaslatai megfogadása után egyfelől növekedhetne a molekulák védettségi ideje, másfelől a generikusok azonnal jelentős árcsökkenésre kényszerülnének.

A második díjat kapta Jagodics András (Semmelweis Egyetem), aki részt vehet a 2007. szeptemberi Expopharm konferencián Németországban. Pályamunkája címe: Szociális piacgazdaság a gyógyszerészetben. KitÚnően dolgozta fel a kiírt témát, először általános ismertetést adva a szociális piacgazdaságról, annak történeti fejlődéséről, majd egy konkrét példában, egy létesítendő új patika megvalósíthatósági tanulmányában annak gyakorlati alkalmazását mutatja be. Egy kisvárosi, harmadik patika terve, minden részletre kiterjedő gondos költségelemezéssel. Ambiciózus, de ésszerÚ üzleti terv, mely 2 év alatt 35%-os részesedéssel piacvezető akar lenni. Ehhez kidolgozta a megfelelő marketing és hirdetési tervet is.

Harmadik helyezést ért el Molnár Zsuzsa (Szegedi Tudományegyetem), aki 200,000.- Ft pénzjutalomban részesült.

Pályamunkája címe: Generációk a gyógyszertárban. A vásárlók körében végzett saját felmérésének eredményeit mutatta be, a vásárlók szokásairól, elvárásairól, igényeiről, és javaslatokat dolgozott ki ezek jobb kielégítésére. Kitér a versenyképesség fenntartásának kérdéseire és megalkotott egy kiváló vásárlói kérdőívet. A díjazáson túl a zsÚri szakmai publikálásra is javasolta a dolgozatot.

Egy újfajta, humánus gazdasági környezetbe helyezett patika bemutatásáért a zsÚri különdíjjal jutalmazta Dóczy Veronika (Semmelweis Egyetem) „A Közösségi Gazdaság modelljének alkalmazása a gyógyszerészetben” címÚ munkáját. Jutalma a Gyógyszer Kompendium 2006 címÚ kiadvány.

A zsÚri publikálásra javasolta még Arnold Péter (Semmelweis Egyetem) pályamunkáját a Gyógyszerész Továbbképzés címÚ lapban. Szép összefoglalás írt a hazai gyógyszerészet történetéről, majd két különböző elhelyezkedésÚ gyógyszertár érdekes összehasonlító eredményeiről.

Diplomával ismerték el a nyertesek és valamennyi résztvevő pályamunkáját.

Díjazottak (balról jobbra): Dóczy Veronika különdíjas, Jagodics András második helyezett, Nógrádi Brigitta első helyezett és Molnár Zsuzs harmadik helyezett.

Díjátadás: Nógrádi Brigitta első helyezett és Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora. Háttérben Kinics László, a Pharnanova Zrt. igazgató tanácsának elnöke



További információ:

Dr. Lipthay Erzsébet

CRSCOM

1027 Budapest., Lipthay u. 5.

Tel./fax: (06-1) 212 5176

e-mail: info@crscom.hu

Díjátadás: