Az 1956-os forradalom 50. évfordulójára emlékezett az egyetem október 19-én és 20-án.
Október 19-én az egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjében tartott méltóságteljes ünnepségen az egyetem vezetői és alkalmazottai mellett részt vett Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretszolgálat elnöke és a Budai Irgalmasrendi Kórház vezetője, és Bánffy György színmÚvész.
A rektori köszöntő után beszédet mondott dr. Kós Rudolf egyetemi tanár, a Sebészeti Klinika volt munkatársa, aki az ’56-os emlékeiből idézett. Ezután Bánffy György színmÚvész irodalmi válogatását hallgatták meg a jelenlévők.
Majd Molnár László, a Semmelweis Egyetem Levéltárának vezetője adott átfogó képet az egyetem 1956-os vonatkozású írott emlékeiből. Kozma Imre atya beszéde után a megjelentek kivonultak az épület elé, és megkoszorúzták Tóth Ilona mártír orvostanhallgató szobrát. Itt mindenki megkapta a Semmelweis Egyetem újság ünnepi kiadását.
Az ünneplők a rendezvény előtt és után posztereket is megtekinthettek, melyek segítettek az évforduló hangulatát igazán átélni.

Másnap, október 20-án, a Központi Épület falán levő ’56-os emléktáblánál helyeztek el koszorút és virágot az egyetem vezető tisztségviselői.
A megemlékezésen megjelent, és koszorút is elhelyezett, Dr Csécsei Béla, Józsefváros Önkormányzatának polgármestere is.
Ezután Tulassay Tivadar rektor úr felavatta Farkas Zsófia által a forradalom 50. évfordulójára készített emlékmÚvét.

A Nagyvárad téri Elméleti Tömben tartott ünnepély

Az igazgatási épület udvarán tartott koszorúzás és emlékkő avatás