Január 17-én ünnepélyesen is átadták azt a két CT berendezést, melyet a Philips Magyarország Kft. állított fel a Radiológiai és Onkoterápiás Klinikán, valamint a Transzplantációs és Sebészeti Klinikán. A Philips Brillance 16 Power gépeknek köszönhetően lerövidül a vizsgálatok időtartama, valamint a kiemelkedően nagy felbontás és képkontraszt miatt pontosabbá válik a diagnózis. Mint a neve is elárulja, a gép 16 szeletes, de igény szerint egyszerűen átalakítható 64 szeletesre.

A szalagátvágás után (mely a Radiológiai és Onkoterápiás Klinikán volt), a sajtó megjelent képviselőinek a kérdéseire válaszolt dr. Paulin Ferenc a Radiológiai Klinika mb. igazgatója, dr. Stubnya Gusztáv a Stratégiai és MÚködésfejlesztési Főigazgatóság főigazgatója, Gosztonyi Gábor és dr. Erőss György a Philips Magyarország Kft. vezetői, valamint dr. Mester Ádám a CT labor vezetője.

Dr. Paulin Ferenc a Radiológiai Klinika mb. igazgatója és Peter Ahuis a Philips area business managere átvágja a szalagot.
A háttérben dr. Mester Ádám a CT labor vezetője, dr. Erőss György a Philips részlegigazgatója és Gosztonyi Gábor a Philips ügyvezető igazgatója