Szeptember 23-án ünnepelte alapításának ötvenedik évfordulóját a Fogorvostudományi Kar a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben.
Az Ünnepi Tudományos Emlékülésen az egyetem vezetősége mellett megjelent dr. Kapócs Gábor, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára és sok társegyetem képviseltette magát.

Az ünnepélyes megnyitót követően Bánóczy Jolán, Gera István és Tulassay Tivadar leleplezték a Kar alapítójának, Balogh Károlynak a portréját.

Ezután a megjelent magyar és külföldi társegyetemek képviselői köszöntötték a kart, majd Gera István dékán aranydiplomákat adott át.
Előadást tartott Michele Aerden az FDI elnöke, Fons Plasschert az ADEE elnöke, John Clarkson az IADR elöző elnöke, valamint a Kar jelenlegi tanszékvezetői is.
A szünetben dr. Kapronczay Károly, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum főigazgatója nyitotta meg az aulában a „Fogorvoslás 2000 éve” címÚ kiállítást.

A Tudományos Emlékülés után az érdeklődők a Gera István szerkesztésében megjelenő Paradontológia címÚ egyetemi tankönyv bemutatóján vehettek részt. Délután nyílt látogatási nap keretében szervezetten bárki megtekinthette a Kar klinikáit.

A nap a Gellért Szállodában egy jubileumi bállal ért véget.