Demonstrátori megbízást az a harmad  – kivételesen másod -, illetőleg magasabb évfolyamos hallgató kaphat, akinek a tanulmányi eredménye az előző tanulmányi félévben legalább jó rendű és a választott szakterületen kiváló eredményt ért el, magatartása, közösségi életben való részvétele példás.

 

A pályázatot az intézet/tanszék vezetőjéhez kell benyújtani 2017. július 21-ig.

 

Az egyes intézetekben, tanszékeken az alábbi számú demonstrátori helyeket biztosítom:

 

Biofizikai és Sugárbiológiai Intézet 2 fő
Farmakognóziai Intézet   3 fő
Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet 1 fő
Gyógyszerészeti Intézet 2 fő
Gyógyszerészi Kémiai Intézet      2 fő
Orvosi Mikrobiológiai Intézet  2 fő
Klinikai Kísérleti Kutató Intézet  3 fő
Szerves Vegytani Intézet   1 fő
ELTE TTK Kémiai Intézet Analitikai Kémiai Tanszék 2 fő
ELTE TTK Biológiai Intézet Növényszervezettani Tanszék 1 fő                  

 

A pályázatban a személyi adatok mellett ismertetni kell a hallgató tudományos diákköri tevékenységét, az előző két félévben elért tanulmányi átlageredményét és a tanszék által oktatott tárgyakból elért vizsgaeredményeit.

 

A kérelmet az intézet/tanszék vezetője – javaslattal és a TDK-titkár véleményével ellátva – 2017. augusztus 11-ig a Kar Dékánjához továbbítja.

 

A demonstrátori pályázatok elbírálásáról  – a Hallgatói Önkormányzattal egyetértésben – a Dékán dönt. A döntésről az érintett intézetek/tanszékek vezetőit és a pályázókat  2017. szeptember 8-ig értesíti.

A demonstrátori megbízás egy tanévre szól. A megbízás a tanév vége előtt visszavonható, ha a hallgató tanulmányi vagy demonstrátori kötelezettségeit nem látja el, illetve elhanyagolja, valamint ha egyetemi hallgatóhoz méltatlan magatartást tanúsít.

 

A demonstrátori díj havi összege a tevékenység első évében 1.200 Ft, a második évében 1.800 Ft és a harmadik évében 2.400 Ft.

 

A demonstrátori tevékenységre vonatkozó további rendelkezéseket a 14/2001-02. (II.19.) GYTK számú határozattal elfogadott Demonstrátori Szabályzat tartalmazza.

 

Budapest, 2017. május 11.            

Dr. Zelkó Romána

dékán