Betűméret: A A A

GMP tanfolyam 2018


GMP – A helyes gyógyszergyártási gyakorlat

    A képzés célja a gyógyszereket, gyógyászati eszközöket gyártó vagy gyógyszeriparban kutatással, fejlesztéssel és közvetlen termelésirányítással, termékforgalmazással foglalkozók számá-ra nélkülözhetetlen GMP alapismeretek átadása.
Hiszen a gyógyszerek minősége a társadalomnak átadott érték, mely a hatékony, biztonságos és minőségi gyógyszereket jelenti. A gyógyszerek olyan különleges áruk, melyekben a minőségi megfelelőség szabad szemmel nem határozható meg, valamint többségük olyan élettani hatással rendelkezik, mely nem megfelelő használat esetén súlyos következményeket okozhat. Ennek következtében, olyan szervezett munkára van szükség, amellyel biztosítható az, hogy a gyógyszer minősége megfeleljen felhasználáskor.
A Helyes Gyógyszergyártási Gyakorlat (GMP), tehát szerves része a minőségbiztosításnak. A GMP betartásával megvalósítható az a gyártási és ellenőrzési folyamat, mely a forgalomba hozatal szabályszerűségeit és az elérni kívánt használati értéket egyaránt biztosítja.


GMP tanfolyam 2018

Előadások:

Gyógyszerkönyv a minőségbiztosításban, Európai és Magyar Gyógyszerkönyv – Dr. Zelkó Romána

A FARMAKOVIGILANCIA minőségi rendszer és kapcsolata a GDP/GMP-vel – Dr. Széll Judit

A gyógyszerminőség jogi szabályozása – Dr. Paál Tamás

Gondolatok a folyamatellenőrző technikákról (PAT) – Dr. Fekete Pál

A meghatalmazott személy Qualified Person (QP) feladata és felelőssége, nemzetközi kitekintés – Gyimesiné Dr. Forrás Krisztina

A gyógyszerekben előforduló szennyező anyagok mennyiségének korlátozása – Kőszeginé Dr. Szalai Hilda