Betűméret: A A A

Aktualitások, hírlevél

 

Tételes kvótaállás:

2018. okt. 13

2018. okt. 05

2018. szept. 28


Hírlevél:

hírlevél kép

HÍRLEVÉL

Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet

2018. október

Tisztelt Kollégák!  

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy:

  • Az EGYGYSZI Magisztrális és Infúziós Laboratóriuma a továbbiakban egybeolvadva, Gyógyszertechnológiai Osztályként működik, Dr. Vajna Márton vezetésével. A két laboratórium tevékenységi köre nem változik, megrendeléseiket a korábban megszokott módon adhatják le. Bővebb információ: http://semmelweis.hu/gyogyszertar/rolunk/osztalyok/gyogyszertechnologiai-osztaly/
  • Az efedrin tartalmú gyári készítmény, (Ephedrin injekció 10x1ml) esetében nem szükséges kábítószer megrendelő tömbben rendelni a készítményt, mivel nem tartozik az ellenőrzött szerek közé (így kartonozni sem szükséges!). Továbbra is szükséges azonban egyedi import engedély a megrendeléshez, és továbbra is az EG13-as, Egyedi import készítmények raktárából rendelhető.
  • Forgalomba hozatali engedélyt kaptak hazánkban az alábbi noradrenalin hatóanyagú készítmények, így a továbbiakban nem szükséges egyedi import engedély a beszerzésükhöz. A készítmények az EG01-es Gyári gyógyszerek raktárból rendelhetők. 
    • Sinora 10mg/10ml konc. inf. 10x10ml
    • Sinora 1mg/1ml konc. inf. 10x1ml
    • Sinora 4mg/4ml konc. inf. 10x4ml
  • Az október 20-23-ig tartó hosszú hétvégén az EGYGYSZI zárva tart,  szabad- és ünnepnapokon szokásos készenléti ügyeletet lát el. Amennyiben életmentő gyógyszerigény lépne föl, a mellékelten megküldött októberi ügyeletes listán található gyógyszerészektől kérhető segítség. Mivel hétfőn és kedden az ünnep miatt nincs kiszállítás, kérjük, hogy megfelelő készletekről gondoskodjanak a hosszú hétvégére!

Hírlevelünk tájékoztatást nyújt az aktuális, gyógyszerellátást érintő kérdésekben, adományos készletünk, kedvezményes áron beszerezhető készítményeink, valamint a hiánycikkek, törzskönyvből törölt gyógyszerek beszerzési, helyettesítési lehetőségeiről. A Semmelweis Egyetem gyógyszerellátásáról honlapunk nyújt bővebb tájékoztatást, mely a http://semmelweis.hu/gyogyszertar/ címen érhető el.

Az EGyGySzI életmentő gyógyszerigények kiszolgálására készenléti ügyeletet biztosít az egyetemi klinikák számára, hétvégeken, valamint ünnep és munkaszüneti napokon. A mindenkori ügyeleti beosztás, mely tartalmazza az ügyeletes gyógyszerész nevét, telefonszámát, elérhető az EGyGySzI honlapján.

Hasznos címek:

Mellékletek:

Budapest, 2018.10.15.

Dr. Sebők Szilvia
osztályvezető gyógyszerész
EGYGYSZI, Gyári Készítmények Osztály


EGYGYSZI Hírlevél archívum