Betűméret: A A A

Aktualitások, hírlevél


Leltár 2018:

Tájékoztató a 2018. évi gyógyszerleltár elrendeléséről

Gyógyszerleltár segédlet (medsol)


Tételes kvótaállás:

2019. febr. 15

2018. febr. 08

2019. febr. 01


Hírlevél:

hírlevél kép

HÍRLEVÉL

Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet

2019. február

Tisztelt Kollégák!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy:

  • 2019. március 1-et követően az Egyetemi Gyógyszertár készenléti gyógyszertári ügyeleti telefonszáma (20-666-3190) megszűnik, helyette az ügyeleti beosztásban már eddig is feltüntetett egyetemi mobiltelefon számokon érhető el az ügyeletes gyógyszerész. Hétvégeken és ünnepnapokon reggel 8-tól másnap reggel 8-ig kereshető az aktuális napra ügyeletesként megadott gyógyszerész. Munkanapokon munkaidőn kívül (munkaidő: H-K 7.30-16.00, Sz-Cs 7.30-15.30, P 7.30-14.30) hívható életmentő gyógyszerigény esetén az ügyeletes gyógyszerész.
  • 2019.02.09-el életbe lépett a gyógyszerhamisítás ellen irányuló szerializációs rendszer, mely minden gyógyszeres doboz esetében (kivétel fehér listás készítmények) egyedi 2D azonosító kód elhelyezését, és dézsmabiztos csomagolást ír elő. Fentiek azon gyógyszerek esetében kötelező elemek, amelyek 2019.02.09. éjfél után kerültek legyártásra, felszabadításra. Még 5 évig előfordulhatnak a piacon olyan készítmények, amelyeken sem egyedi azonosításra szolgáló 2D-s kód, sem pedig dézsmazár nem került elhelyezésre. A felhasználásra kerülő készítményeket azonosítani kell, amellyel meggyőződhetünk arról, hogy a készítmény nem hamis, valamint deaktiválás is szükséges a felhasználói végpontokon. Közforgalmú gyógyszertárakban ez a kiadáskor történik meg. Az Egyetem esetében a fekvőbeteg ellátásban használt készítmények azonosítását és deaktiválását az Egyetemi Gyógyszertár elvégzi a gyógyszer beérkezésekor, így ezzel a klinikákra innen kiszállított készítmények esetében további teendő nincs. Bővebb információ: http://humvo.hu/hirek
  • A Depressan (dihydralazine) 25 mg tabletta törzskönyve a tavalyi év során törlésre került. Az intézeti ellátásban a kontingens engedéllyel (nem szükséges hozzá egyedi import kérelem) rendelkező Nepresol (dihydralazine) 25 mg 100x tabletta  érhető el. A közforgalmú gyógyszertárakban is jelentkezett már a hiány, így előfordulhat, hogy betegeik nem tudják kiváltani a receptre felírt készítményt. Az Egyetemhez tartozó két közforgalmú gyógyszertár (Kútvölgyi és Korányi) rendelkezik még Depressan készlettel és egyedi importból behozott készlettel is, így el tudják látni a betegeket gyógyszerrel. Az egyedi import útján beszerzett készítmény neve Nepresol 25 mg tabletta. A készítmény nem támogatott, így az ára magasabb (kb 7000 Ft). Egyedi méltányosság kérhető a NEAK-tól, egyedi import kérelem egyelőre a kontingens engedély megléte miatt nem szükséges.

Hírlevelünk tájékoztatást nyújt az aktuális, gyógyszerellátást érintő kérdésekben, adományos készletünk, kedvezményes áron beszerezhető készítményeink, valamint a hiánycikkek, törzskönyvből törölt gyógyszerek beszerzési, helyettesítési lehetőségeiről. A Semmelweis Egyetem gyógyszerellátásáról honlapunk nyújt bővebb tájékoztatást, mely a http://semmelweis.hu/gyogyszertar/ címen érhető el.

Az EGyGySzI életmentő gyógyszerigények kiszolgálására készenléti ügyeletet biztosít az egyetemi klinikák számára, hétvégeken, valamint ünnep és munkaszüneti napokon. A mindenkori ügyeleti beosztás, mely tartalmazza az ügyeletes gyógyszerész nevét, telefonszámát, elérhető az EGyGySzI honlapján.

Hasznos címek:

Mellékletek:

Budapest, 2019.02.15.

Dr. Sebők Szilvia
osztályvezető gyógyszerész
EGYGYSZI, Gyári Készítmények Osztály


EGYGYSZI Hírlevél archívum