Betűméret: A A A

Aktualitások, hírlevél


Aktualitások:

 


Tételes kvótaállás:

2017. dec. 05

2017. nov. 27

2017. nov. 17


Hírlevél:

hírlevél kép

HÍRLEVÉL

Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet

2017. november

Tisztelt Kollégák!

 Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy:

  • a tételes elszámolás keretében pénzügyi kvótával rendelkező (a szállítólevélen pénzösszeg is szerepel) Zegomib, Zytiga, Xtandi, Opdivo, Keytruda, Imbruvica, Tafinlar, Fabrazyme, Orencia, Mozobil, Roactemra, Mabthera készítmények lejelentésének határideje 2017.12.15. Ezt követően felhasznált, lejelentett pénzügyi kerettel rendelkező tételes elszámolású gyógyszert a NEAK nem számol el, annak költsége a felhasználó intézményt terheli. Fenti készítményekből a 2017.10.31-et megelőzően kiszállított készítmények rendelkeztek pénzügyi kerettel, azaz ezek felhasználása, lejelentése kell megtörténjen 2017.12.15-ig. Segítségképp az EGYGYSZI összesíti a még jelentetlen tételeket, melyek a fenti kritériumnak megfelelnek, és megküldi az érintett klinikák részére ezen összesítést a jövő hét során.
  • mellékelten megküldjük a leltár elrendelésére, és folyamatára vonatkozó körlevelet
  • az Ebrantil 30 mg, 60 mg és 90 mg retard kapszula (OGYI-T-1544/03, 04, 05) lejárati ideje 2 évről 1 évre módosult. A módosítást az Országos Gyógyszerészeti- és Élelmezés-egészségügyi Intézet egy év határozott időtartamra engedélyezte azzal a feltétellel, hogy a forgalomba hozatali engedély jogosultja tájékoztatja a felíró orvosokat a változásról.

Hírlevelünk tájékoztatást nyújt az aktuális, gyógyszerellátást érintő kérdésekben, adományos készletünk, kedvezményes áron beszerezhető készítményeink, valamint a hiánycikkek, törzskönyvből törölt gyógyszerek beszerzési, helyettesítési lehetőségeiről. A Semmelweis Egyetem gyógyszerellátásáról honlapunk nyújt bővebb tájékoztatást, mely a http://semmelweis.hu/gyogyszertar/ címen érhető el.

Az EGyGySzI életmentő gyógyszerigények kiszolgálására készenléti ügyeletet biztosít az egyetemi klinikák számára, hétvégeken, valamint ünnep és munkaszüneti napokon. A mindenkori ügyeleti beosztás, mely tartalmazza az ügyeletes gyógyszerész nevét, telefonszámát, elérhető az EGyGySzI honlapján.

Hasznos címek:

 

Mellékletek:

Budapest, 2017.11.15.

Dr. Sebők Szilvia
osztályvezető gyógyszerész
EGYGYSZI, Gyári Készítmények Osztály


EGYGYSZI Hírlevél archívum