Osztály vezetője:

Dr. Herczegfalvi Ágnes egyetemi docens, (gyermekgyógyász, gyermekneurológus)

Osztályos orvosok:

Dr. Szabó Léna egyetemi adjunktus (gyermekgyógyász, gyermekneurológus)

Dr. Filiczky Gabriella klinikai szakorvos (gyermekneurológus)

Osztályvezető főnővér:
Schmuck Anetta gyermekneurológus

Ezenkívül két állandó rezidens, illetve a szakorvosképzésben résztvevő szakorvosjelöltek (gyermekgyógyászat, gyermekneurológia, neurológia szakvizsga előtt) dolgoznak az osztályon. 1 fő neuropsychológus is segíti még az osztály munkáját.
A gyermekneurológiai osztály mellett jól felszerelt elektrofiziológiai laboratórium és ambuláns rendelés működik még.
Az osztály 14 ággyal működik, és 8 nővér látja el a betegeket. Két nagyobb, és egy „baba-mama” szobában tudjuk elhelyezni a betegeket. Az édesanyák éjszaka a gyermekük mellett maradhatnak pótágyakon. Az osztályon belül helyezkedik el egy video-EEG monitorozó szoba.
Az osztály újszülöttkortól felnőttkorig fogad betegeket, bármely neurológiai problémával       (mozgás- beszédfejlődés késése, epilepszia, neuromuszkuláris vagy egyéb idegrendszeri betegségek, anyagcserebetegségek, stb) az ország minden részéből, és a határon túlról is.

Fő profil: epilepszia, fejfájás, pszicho-motoros, illetve mentális elmaradás, beszédfejlődési zavarok, neuromuszkuláris és neurometabolikus betegségek.
Több éves nemzetközi együttműködés és szakmai támogatással 2012. áprilistól több intézmény együttműködésével jött létre és fogadja a gyermek izombetegeket a „Budapesti Neuromuszkuláris Centrum”, melynek célja, hogy egységes szempontok alapján (Care-NMD-EU) történjék a betegek ellátása és gondozása.
A betegek kivizsgálásában nagy segítség az MRI egyetemen belüli elérhetősége, ahogy az izomhisztokémia és egyes genetikai vizsgálatok is gyorsan hozzáférhetők.  Több évtizedes az együttműködés az OKI Molekuláris genetikai és diagnosztikai osztályával, ahol számos örökletes neuromuszkuláris betegség molekuláris genetikai vizsgálata történik és ennek alapján később a prenatális (magzati) diagnosztika is elvégezhető egyre több betegségben.

Gyermekneurológiai ambulanciánk Hétfő-Kedd-Szerda 9-13 óráig előjegyzés alapján fogad betegeket. Fejlődésneurológiai rendelésen minden héten szerdán 13:00 -tól 17:00-ig tudjuk fogadni a betegeket.
A betegek előjegyzése telefonon történik.

 

A Gyermekneurológiai ambulancián dolgozó szakorvosok:

– Dr. Filiczki Gabriella        H-K-Sz: 9-13-ig

– Dr. Herczegfalvi Ágnes     K: 10-13-ig

Klinikai elektrofiziológiai laboratórium:

Vezetője: 
Dr. Rosdy Beáta

2 elkülönített helyiségben 2 EEG (egy 16 csatornás és egy video EEG) készülékkel végezzük a vizsgálatokat (ébrenléti EEG, spontán alvás-EEG, alvásmegvonásos-EEG, video-EEG) 2 asszisztens segítségével.

Klinikai kiváltott válasz laboratórium:

Vezetője:
Dr. Herczegfalvi Ágnes Ph.D.

2 helyiségben folynak kiváltott válasz vizsgálatok. Az egyik helységben a vizuális és acusticus agytörzsi kiváltott válasz (BAEP+VEP) vizsgálatokat végezzük. A másik helységben az ENG/EMG vizsgálatokat végezzük. Az elektroneurographiás és elektromyographiás vizsgálatok igen időigényesek és sok türelmet igényelnek a betegtől és a vizsgálótól is. A betegeket csak előjegyzés alapján tudjuk fogadni.
Terveink között szerepel: a műszerpark megújítása, korszerűsítése, valamint a betegek és szüleik kényelmének javítása.
A gyermekek számára rendszeres látogatók a „bohócdoktorok” és számos önkéntes segítő, akik játszanak, mesélnek a gyerekeknek, hogy felvidítsák őket. Munkájukat ezúton is köszönjük. A „Csodalámpa” Alapítványnak külön köszönet azért, hogy sok nehéz sorsú gyermek arcára mosolyt tudnak varázsolni azzal, hogy teljesítik kívánságukat.