Osztályvezető orvos:
Dr. Kovács Gábor egyetemi tanár, klinikaigazgató

Osztályvezető helyettes:
Dr. Müller Judit egyetemi adjunktus, PhD

Osztályvezető főnővér:
Szabó Angelika

Az osztály orvosai:
Dr. Erdélyi Dániel egyetemi docens, PhD
Dr. Molh Adrienn egyetemi tanársegéd, PhD

A munkacsoport tagjai:
Balázs Tünde pszichológus
Andor Ildikó gyógytornász
Mina Katalin foglalkoztató
Reicher Tamás Imréné szociális munkás

A haematológiai osztály 22 ágyon végzi a malignus és nem malignus haematologiai betegségek kezelését. Elsősorban leukémiás és lymphomás betegeket kezelünk. Ezen kívül valamennyi általános haematológiai betegség kezeléséhez megvannak a feltételek, így ellátunk anemiás, thrombocytopeniás, vérzékeny, illetve fehérvérsejt rendellenességekben szenvedő betegeket is. Az osztályt 2003-ban teljesen felújítottuk, korszerű felszerelésével intenzív osztályos ellátást is képes nyújtani. A súlyos betegek részére 1 db steril szoba, illetve még 8 ágyon külön fürdőszobás egység áll rendelkezésre. Hordozható rtg-készülék, mobilis ultrahang, EKG, EEG és az intenzív megfigyeléshez szükséges kellékek, műszerek szintén rendelkezésre állnak. Az egész osztály klimatizált és korszerű nővérhívó-rendszerrel valamint betegágy melletti telefonokkal felszerelt. A felújításhoz jelentős támogatást nyújtott az Együtt a Daganatos Gyermekekért és a Tumor-Leukémiás Gyermekekért Alapítvány.
A kellemes környezetet a falakra festett színes gyermekrajzok biztosítják.
Jelenleg évi kb. 150 daganatos beteget kezelünk (ebből kb. 40 az új beteg), az összes betegfelvételi esetszám évi 800-900.
Az osztályon lehetőség van a klinika területén található „baba (gyerek)-mama szobák” igénybevételére, valamint a szülők (és esetenként a családtagok) elhelyezést nyerhetnek a klinikával szomszédos házakban lévő összkomfortos mama-lakásokban.
Rehabilitációs tevékenység
A daganatos gyermekek kezelése közel egy évet vesz igénybe, amely időszak alatt alkalmanként heteken keresztül folyamatos kórházi ellátás szükséges, ezért a tanévnek megfelelő időszakokban a gyermekeket 3 pedagógus oktatja, hogy elmaradásuk minél kisebb legyen. Betegeinket a felépülésükben, komplex rehabilitációjukban és a társadalomba történő minél tökéletesebb visszailleszkedésük megvalósulásában pszichológus és gyógytornász is segíti. A gyermekek számára ezen túlmenően is számtalan programot szervezünk, ill. különböző táborokban biztosítunk kikapcsolódási lehetőséget. Állandó táborunk Bakonyszücsön folyamatosan fogadja betegeinket, illetve családtagjaikat. Az ottani munkát Dr. Bakos Márta pszichológus irányítja. Ezen kívül alkalmi táborok belföldön (Bátor tábor) és külföldön (Írország) segítik a minél tökéletesebb gyógyulást. Alapítványi segítséggel egyéb külföldi és belföldi programok színesítik betegeink életét (pl. Eurodisney, Lappföld, belföldi kirándulások, gyermeknapok, Vidámpark, hajókázás, Bábszínház, stb.)
A klinika területén „Játszóház” áll gyermekeink rendelkezésére, ahol diplomás foglalkoztató ,Mina Katalin segítségével a kórházban eltöltött idő alatt is a betegek aktív foglalkoztatása zajlik. Audio-vizuális és egyéb technikai felszerelések, számítógépek, internet is rendelkezésre állnak.