a Semmelweis Egyetem
82 nap
8 óra
52 perc
8 mp

A tanulmányok megkezdéséhez az első lépés a beiratkozás. A tanév rendje tartalmazza a legfontosabb időpontokat, így például a beiratkozás dátumát, de a szorgalmi és a vizsgaidőszakok, az ünnepségek és egyéb fontos események időpontjai is megtalálhatók itt. A tanulmányi ügyintézés során a Tanulmányi Osztály elérhetősége nélkülözhetetlen lesz. 

Neptun felületére egyéni azonosítóval és jelszóval a Hallgatói belépésen keresztül lehet belépni, amelyet az egyetem ad meg a beiratkozáskor. A Neptun-rendszer a tanulmányi ügyintézés alapvető eszköze, itt történik többek között a tárgy- és vizsgafelvétel, de itt követhetők a kreditek, a szakmai gyakorlatok és az ösztöndíjak is.

A pénzügyek intézéshez már az egyetem kezdetére ajánlott saját bankszámlával rendelkezni, amire az egyetem az esetleges ösztöndíjat és egyéb juttatást utalja. A Neptunon keresztül a bankkártya segítségével pár kattintással át lehet utalni a kiírt összegeket (pl. diákigazolvány igénylése, vizsgapótdíj). A pénzügyek intézéséhez szükség lesz adókártyára is. 

A Fogorvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzata segíti a gólyák beilleszkedését és tanulmányok mellett számos kari programot is kínál a fogorvos hallgatóknak. Képviseli a hallgatók érdekeit, orvosolja a felmerülő problémákat.

TÁJÉKOZTATÁS I. évfolyamra felvételt nyert hallgatóknak
Gólyahír
Eskü szövege
Hallgatói nyilatkozat
Iratkozási lap
NEPTUN
Diákigazolvány menete
Tájékoztatás – átsorolásról, elbocsátásról
Tájékoztató a magyar állami ösztöndíj feltételeiről